Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • TEKİRDAĞ MARMARAEREĞLİSİ ATIK SU ARITMA TESİSİ'NİN YÜZDE 70'İ TAMAMLANDI
TEKİRDAĞ MARMARAEREĞLİSİ ATIK SU ARITMA TESİSİ'NİN YÜZDE 70'İ TAMAMLANDI
20-02-2025
A

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası Genel Müdürlüğünün (İLBANK) SUKAP Projesi kapsamında yüzde 50 hibe desteği sağladığı Tekirdağ Marmaraereğlisi Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yüzde 70'i tamamlanan projenin 2025 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor. Tesis, bölgedeki nüfus artışı dikkate alınarak 75 bin kişiye hizmet verecek şekilde tasarlandı. Günlük 6 bin metreküp atık su arıtacak olan tesis, yıllık toplamda 2 milyon 190 bin metreküp atık suyu doğaya yeniden kazandıracak. Arıtılan sular güvenli bir şekilde Kum Deresi'ne deşarj edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası Genel Müdürlüğü (İLBANK), halk sağlığını önceleyen ve doğayı koruyan projelere destek oluyor.

İLBANK tarafından SUKAP Projesi kapsamında yüzde 50 hibe desteği sağlanan Tekirdağ Marmaraereğlisi Atık Su Arıtma Tesisi'nde inşaat çalışmalarının yüzde 70'i tamamlandı. 

Çalışmalar yüzde 70 seviyesine ulaştı

Marmaraereğlisi Atık Su Arıtma Tesisi, sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefliyor. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar betonarme imalatlar tamamlandı, deşarj hattı kullanıma hazır hale getirildi, kollektör hattı yapımına başlandı, bina içi ince işler devam ediyor ve elektro-mekanik ekipmanların temin edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. 2025 yılı içinde hizmet vermesi planlanan tesiste çalışmalar yüzde 70 seviyesine ulaştı.

Tesis, 75 bin kişiye hizmet verecek

Doğayı koruma ve sürdürülebilir kalkınma açısından kritik bir rol oynayan Marmaraereğlisi Atık Su Arıtma Tesisi, gelecekte bölge nüfusundaki artış da dikkate alınarak 75 bin kişiye hizmet verecek kapasitede planlandı. Günlük 6 bin metreküp atık suyu arıtacak olan tesis, yılda toplam 2 milyon 190 bin metreküp atık suyu arıtarak doğaya yeniden kazandıracak.

Atık sular Kum Deresi'ne deşarj edilecek

Kuraklık ve iklim kriziyle mücadelede önemli bir role sahip olan çevre projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Modern teknoloji sistemleriyle donatılmaya devam edilecek tesis, su kaynaklarının korunmasından ekosistem dengesinin sağlanmasına, halk sağlığının desteklenmesinden ekonomik fayda sağlamaya kadar pek çok alanda katkı sunacak. Tesiste gerçekleştirilecek atık su arıtma işlemleri sonucunda, arıtılan sular güvenli bir şekilde Kum Deresi'ne deşarj edilecek.