Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • KAMU BİNALARI TASARIMI FİKİR YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
KAMU BİNALARI TASARIMI FİKİR YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
14-11-2018
A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile İller Bankası A.Ş. tarafından düzenlenen Kamu Binaları Tasarımı Fikir Yarışması’nda, ödüller sahiplerini buldu. 176 projenin katıldığı yarışmada jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda iki projeye ikincilik ödülü, bir projeye üçüncülük ödülü ve iki projeye mansiyon ödülü verilerek toplamda 280.000 TL ödül dağıtıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Binası’nda gerçekleştirilen ödül törenine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Demirtaş, İlbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Yerebakan, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can ve Bakanlık ile İlbank üst düzey yöneticileri katıldı. 

Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ödül töreninde yarışmaya katkı sunan jüri üyelerine teşekkür belgesi takdim etti. Ödül alan projelere ödül ve plaketleri Mehmet Yerebakan, Yusuf Büyük ve Banu Aslan Can tarafından verildi.

Mücahit Demirtaş ödül töreninde yaptığı konuşmada; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, çevre ile ilgili koruma önlemlerinin alınması ve çevrenin geliştirilmesi konularında çok önemli yükümlülükleri bulunduğuna dikkat çekti. Şehirlerde nüfusun hızla artması sonucunda sorunların da arttığını, bu nedenle yaşanabilir şehirler oluşturmanın temel öncelikleri olduğunu belirten Demirtaş, konuşmasının devamında “Tüm dünyada yaşanan ekonomik, kültürel ve sosyal değişimler; yapıların görsel, mekânsal ve çevresel özelliklerinin bozulmasına ve plansız, şekilsiz ve estetikten yoksun yapıların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Çevre kirliliğinin önemli bileşenlerinden biri olan kamu binaları da günümüzde yaşanan bu değişimlerden etkilenmektedir. Yapılaşmaya dair bu sorunların çözümü için sürdürülebilir mimarlık yaklaşımı gündeme gelmiştir. Şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirmeye çalışırken doğayı ve çevreyi korumak esas görevimiz olmaktadır. İnşaatlarda çevre dostu malzeme kullanımı gibi uygulamalarla çevre duyarlılığı ve yaşam kalitesinin artırılması amaçlanmıştır. İller Bankası A.Ş. tarafından Bakanlığımızın da desteği ile düzenlenen kamu binaları tasarımı fikir yarışması ile kamu binalarında sürdürülebilirliği esas alan, çevreye duyarlı enerji verimliliğini ön planda tutan, yerel mimari anlayışına uygun yöresel malzemeyi kullanmaya teşvik eden, yakın çevresiyle ilişkilendirilmiş erişilebilir, ekonomik ve yenilikçi tasarımların elde edilmesi hedeflenmişir.” ifadelerini kullandı.