Faaliyetler

İLBANK'TAN YEREL YÖNETİMLERE 2,5 MİLYAR LİRALIK DESTEK
01-10-2020
A

İlbank, yerel yönetimlerin her türlü kentsel yatırım projelerinin finansmanına yönelik uluslararası finans kuruluşlarıyla yürüttüğü projelerine devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, FRIT-II Projesi'nin Delegasyon Anlaşması, Avrupa Birliği Delegasyonu ve Dünya Bankası arasında 29 Eylül'de Ankara'da imzalandı. 

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük’ün katıldığı imza töreninde FRIT-II Projesi'nin detayları görüşüldü. 

İlbank, içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma tesisleri, entegre katı atık tesisleri ve yağmur suyu projeleri başta olmak üzere yerel yönetimlerin ihtiyacı olan altyapıların tesis edilebilmesi açısından önem taşıyan proje için bir yılı aşkın süredir çalışma yürütüyordu. "Sürdürülebilirlik" kavramı esas alınarak projelerin çevresel ve sosyal etkilerinin net olarak belirlenmesi için de saha çalışmaları yapıldı. Analiz edilen bilgiler doküman haline getirilip, detaylı şekilde Dünya Bankası ile görüşülüp, sonuçlandırıldı. İlbank, bu süreç devam ederken, COVİD-19 döneminde bile yerel yönetimlerle koordineli olarak bilgi akışını sekteye uğratmadan devam edilmesini sağladı.

FRIT-II kapsamında Adana, Osmaniye, Kayseri, Kahramanmaraş ve Konya'da içme suyu, atık su arıtma gibi 16 çevresel altyapı projesinin yapılması planlanıyor. Projeler için Osmaniye Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş, Adana, Konya ve Kayseri Su ve Kanalizasyon idarelerine 1, 2 milyar lirası hibe ve 1,3 milyar lirası kredi olmak üzere toplam 2,5 milyar liralık finansman desteği sağlanacak.