Faaliyetler

İLBANK'TAN ASAT'A 58 MİLYON AVRO
08-06-2018
A

Yerel yönetimlerin kentsel ihtiyaçlarını karşılama noktasında projelerine hızla devam eden İlbank, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ile 58 milyon Avro’luk kredi  anlaşması imzaladı.

Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde Dünya Bankası ile kredi anlaşması imzalanan “Sürdürülebilir Şehirler Projesi-II” kapsamındaki alt kredi anlaşması ile ASAT Genel Müdürlüğü’ne alt yapı yatırımlarında kullanılmak üzere kredi tahsis edilecek.

ASAT Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen ASAT “Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetim Projesi” Alt Kredi Anlaşması imza törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük,  ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Özhaseki Antalya’nın bu anlaşma sayesinde alt yapı çalışmalarının hız kazanacağını, vatandaşların daha kaliteli hizmet alacağını belirtti. Özhaseki konuşmasında “İller Bankası olarak sürdürdüğümüz proje kapsamında Dünya Bankası’ndan sağladığımız 30 yıl vadeli neredeyse sıfır faizli bir kredi vardı. Antalya’nın su, kanalizasyon ve altyapı hizmetleriyle ilgili talebi olunca biz de büyük bir kısmını Antalya’ya kullandırmayı kendimize adeta görev bildik. Antalya’nın Türkiye’mizin gözbebeği şehri olması bu projemizi sağlamış oldu.” diye konuştu.

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük yaptığı açıklamada Dünya Bankası ile 2006 yılından bu yana süregelen bir işbirliği içerisinde olduklarını, belediyelerin yatırımlarını gerçekleştirme noktasında büyük çaba gösterdiklerini ve belediyelerle imzalanan bu anlaşmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.