Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • İLBANK'TAN, AB DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ CHRİSTİAN BERGER'E ZİYARET
İLBANK'TAN, AB DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ CHRİSTİAN BERGER'E ZİYARET
12-07-2019
A

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian BERGER’i makamında ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında, İlbank’ın Türkiye için önemine vurgu yapan İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, konuşmasının devamında, sağlanan finansal desteklerin, yerel yönetimlerin ihtiyaçlarının karşılanması açısından oldukça önemli olduğundan ve yerel yönetimlere sağlayacağı katkılardan bahsetti. 

AB Delegasyonu Başkanı Christian BERGER; özellikle son yıllarda yaşanan nüfus artışından kaynaklanan eğitim, sağlık ve en önemlisi altyapı sektörlerinde meydana gelen ihtiyaçların Avrupa Birliği finansman programları ile örtüştüğü ve uzun vadede etkin geri dönüşlerin olacağı yatırımları desteklemenin daha doğru olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Karşılıklı olarak sıcak mesajların verildiği görüşmede, İlbank ile Avrupa Birliği Delegasyonu arasındaki işbirliğinden son derece memnun olunduğu dile getirildi. 

Görüşmenin devamında, bu ortaklığın giderek güçleneceği ve Türkiye’nin daha güzel, daha yaşanılabilir bir ülke haline gelmesi için yapılacak yatırımların arttırılarak yerel yönetimlerin portföyünün genişletileceği vurgulandı.