Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • İLBANK SURİYELİ MİSAFİRLER İÇİN ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRDİ
İLBANK SURİYELİ MİSAFİRLER İÇİN ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRDİ
26-10-2018
A

İlbank, Türkiye’deki sığınmacılar için Cumhurbaşkanlığı himayesinde Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı 2. Etabı Teknik Hazırlık çalıştayını organize etti.

İlbank’ın Cumhurbaşkanlığı himayesinde 19 ve 23 Ekim 2018 tarihlerinde konu ile ilgili tüm kamu kurumlarını kapsayacak şekilde organize ettiği eğitim programına; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, Cumhurbaşkanlığı FRIT Genel Koordinatörü H. Halil Afşarata, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, AB Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Türkiye Ofisi Başkanı Claudia Amaral, AB Türkiye Delegasyonu Türkiye’deki Sığınmacılar için Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı Emma Clua Vandellos, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, DSİ, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı, SGK ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Türkiye’deki sığınmacılar için Mali Yardım Aracı olan (FRIT), Avrupa Birliği tarafından ülkemizdeki Suriyeli misafirler ve onlara ev sahipliği yapan yerel halkın insani yardım, eğitim, göç yönetimi, sağlık, belediye alt yapısı ve sosyo-ekonomi alanlarındaki ihtiyaçlarına yönelik hibe sağlanarak desteklenmesi amacıyla oluşturuldu. FRIT II. etabı kapsamındaki çalışmalar Cumhurbaşkanlığı FRIT Yönetim Ofisi tarafından yürütülüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İlbank, FRIT-II kapsamında yer alacak belediye altyapı projelerini zamanında hazırlamak, proje yönetimini koordine etmek ve ayrılacak bütçeyi eksiksiz kullanabilmek adına Cumhurbaşkanlığı ve Avrupa Komisyonu ile temaslarını aralıksız sürdürüyor.

Çalıştayda katılımcılar tarafından, Suriye’de yaşanmakta olan kriz münasebetiyle artan acil yatırım ihtiyaçlarının karşılanmasında FRIT hibe fonunun önemli bir adım olduğu vurgusu yapıldı.

Program, Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz’ın FRIT-II fonlarının kullanımı konusunda verdiği seminerin ardından eğitim, sağlık ve belediye altyapısı sektörleri üzerinde teknik oturumlar ve genel değerlendirme oturumu ile tamamlandı.