Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • İLBANK, SEL VE YANGIN BÖLGELERİNDE VATANDAŞIN YANINDA OLDU
İLBANK, SEL VE YANGIN BÖLGELERİNDE VATANDAŞIN YANINDA OLDU
14-10-2021
A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK), bu yıl sel ve yangın felaketlerinin yaşandığı illerde 7/24 saat esasıyla çalışmalarını sürdürdü.

İller Bankası, kurulduğu günden bu yana, Türkiye'nin dört bir yanında şehirlerin bayındırlık hizmetlerinde önemli projeleri finanse ederek, yerel yönetimlere danışmanlık ve teknik destek de veriyor.

İLBANK, içme suyundan atık suya, katı atıktan yenilenebilir enerjiye, kent içi ulaşımdan akıllı kent sistemlerine, kentsel dönüşümden yeni sanayi alanlarının kurulmasına, sokak sağlıklaştırmadan bisiklet yolu projelerine kadar birçok alanda yaptığı projeleri halkın hizmetine sunuyor.

Son bir yılda yangın ve sel afetlerinin yaşandığı illerde de gerek finansman gerekse teknik desteklerle yerel yönetimlerin yanında olmayı sürdüren İLBANK, bu kapsamda yerel yönetimlere afetlere karşı hazırlıklı, güvenilir, sağlıklı ve modern şehirler inşa edebilmesi amacıyla kredi ve faiz desteği verilmesinin yanında sel bölgelerindeki altyapı hasarlarının giderilmesi çalışmalarını da yürüttü

Bu kapsamda İLBANK tarafından, sel felaketlerinin yaşandığı Rize, Artvin, Kastamonu, Bartın, Sinop ile orman yangınlarının meydana geldiği Antalya, Muğla ve Isparta'ya acil ihtiyaçlar ve alt yapı hasar onarım işleri için destekte bulunuldu.

- Doğu Karadeniz'e içme suyu için 4 bin metre terfi, iletim, şebeke hattı yapımı onarımı yapıldı

Buna göre İLBANK, Doğu Karadeniz sel felaketinin yaşandığı Rize ve Artvin'de altyapı hasar tespiti ve onarım işleri kapsamında, 47 personel ve 37 araç görevlendirdi. İçme suyu için 4 bin metre terfi, iletim, şebeke hattı yapımı onarımı ve 10 askıda köprü/dere geçişi işi yapıldı. 40 abone bağlantı ve şebeke arızası giderildi. Atık su işlemleri kapsamında da 2 bin 450 metrelik şebeke hattı temizliği/imalatı ile 55 muayene baca imalatı ve temizliği yapıldı.

Batı Karadeniz'de sel felaketinin yaşandığı Kastamonu, Sinop, Bartın illerinde de İLBANK, afetzede yerel yönetimleri unutmadı. İLBANK bu illerde de toplam 150 personel ve 50 araçla destek verdi. Ayrıca içme suyu sağlanması için 17 pompa temini/montajı, 14 pompa bakım/onarımı, 13 terfi merkezi bakım onarım ve devreye alma işi, 9 bin 500 metre şebeke hattı yapımı, 800 askıda köprü/dere geçişi işi ile 140 abone bağlantı ve şebeke arızasını giderecek çalışmalar yürüttü.

Aynı illerde atık su işlemleri kapsamında da 400 muayene baca temizliği, 16 bin metre şebeke hattı temizliği, 10 muayene baca imalatı ile 75 şebeke hattı imalatı yaptı.

- Orman yangınlarından etkilenen yerler de unutulmadı

İLBANK, orman yangınlarının etkili olduğu Antalya'nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçeleri ile Muğla'da desteklerini sürdürdü.

Bu kapsamda 45 personel ve 11 araç desteği verildi. Ayrıca 300 yaşam konteynırı kuruldu, içme suyu çalışmaları kapsamında 150 aboneye bağlantı sağlandı, 126 bin 850 metrelik terfi/iletim hattı hasar tespiti yapıldı. 30 bin metre içme suyu şebeke hattı tamiratı da gerçekleştirildi.

İLBANK tarafından afetten etkilenen tüm yerleşim yerlerinde alt yapıya ilişkin hasarları gidererek, içme suyu verilmeyen yer kalmaması sağlandı.