Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • İLBANK İLE FRANSIZ KALKINMA AJANSI İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLİYOR
İLBANK İLE FRANSIZ KALKINMA AJANSI İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLİYOR
20-05-2024
A

İLBANK Genel Müdürü Recep TÜRK, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Tanguy DENIEUL ve beraberindeki heyeti ağırladı.

İLBANK Genel Müdürü Recep TÜRK, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Tanguy Denieul ve Kıdemli Proje Yöneticileri Şaban Soysal, Emre Hakyemez Ve Yonca Moralı ile görüştü. 13 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen görüşmede, AFD ve İLBANK arasında yürütülmekte olan mevcut projelerdeki gelişmeler ele alındı. Görüşmede, iş birliklerinin arttırılması ve gelecekte ortak projelerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, Türkiye'nin kalkınma hedeflerine ulaşmasında AFD ile gelecekteki iş birliklerinin daha da güçlendirilmesi için potansiyel alanlar tartışıldı.

İş birliği, AFD’nin önümüzdeki 5 yılı kapsayacak olan yeni ülke stratejisi kapsamında, özellikle potansiyel afetlere karşı dirençliliğin artırılması hedefleri çerçevesinde ilerletilecek. Bu eksende yapılan görüşmede; deprem, sel ve orman yangınları ile mücadele alanında faaliyet gösteren sektörler de dâhil olmak üzere, taraflar karşılıklı fayda sağlayacak yeni alanlar keşfetme ve mevcut projeleri güçlendirme konusunda istekli olduklarını dile getirdi.

8 ŞEHRİN ÇEVRESEL ALTYAPISI GÜÇLENDİRİLECEK

Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Şanlıurfa illerinde çevresel altyapıyı geliştirmeyi hedefleyerek, halkın yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir proje olan “Türkiye'deki Mülteciler için AB Mali Yardım Aracı - FRIT (The EU Facility for Refugees in Türkiye) Belediye Hizmetleri Projesi-I”in ilerlediği ve başarılı bir şekilde tamamlanması için çalışmaların sürdürülmekte olduğu belirtildi.


HAYATA GEÇİRİLMESİ PLANLANAN ULAŞIM PROJESİ DE DEĞERLENDİRİLDİ: KARBON AZALTIMINA FIRSAT SUNACAK

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali iş birliği çerçevesinde, IPA III dönemine yönelik ilk karma finansmanlı yatırım projesi olarak seçilen “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik ve Güvenilir Ulaşım Projesi” (SUMART) kapsamında, temiz yakıtlı araçların alımı ile ulaşım sektörüne yönelik projeler tasarlanmaya başlandı. Bu projenin, karbon emisyonunun azaltılması ve diğer sektörlerde de yeni projeler üzerinde çalışmak için bir fırsat sunduğu değerlendirildi.