Faaliyetler

İLBANK, ELAZIĞ VE MALATYA'DA VATANDAŞIN YANINDA
28-03-2020
A

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, Richter ölçeğine göre 6.8 büyüklüğünde meydana gelen ve Elazığ ile Malatya’da yıkıma neden olan deprem sonrası İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, beraberindeki bir ekiple hızla deprem bölgesine intikal etti.

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük başkanlığında genel müdür yardımcıları, daire başkanları, bölge müdürleri, teknik müdürler ve teknik uzmanlardan oluşan 71 kişilik 21 grup, hızla deprem bölgesine intikal ederek çalışmalara başladı. Yerel yönetimlerle ve kaymakamlıklarla irtibat kurularak gerçekleştirilen çalışmalarda atıksu - içmesuyu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve içmesuyu tesisleri, içmesuyu depoları ve terfi merkezlerinde tespit çalışmaları yapıldı.

Yapılan tespit çalışmaları sonrası 58 yerel yönetimin 52’sinin altyapı tesislerinde herhangi bir hasar tespit edilmedi. Elazığ ilindeki 2 belediyenin tespit edilen hasarları hızla giderilerek vatandaşların kullanımına sunuldu.

Depremden zarar gören vatandaşların acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere; Elazığ Valiliğine 5 milyon TL, Malatya Valiliğine 5 milyon TL olmak üzere toplamda 10 milyon TL hibe desteği sağlandı.

Altyapı tesislerinde meydana gelen küçük hasarların onarılmasında kullanılmak üzere Malatya Merkez için 200 bin TL, Yeşilyurt Belediyesi için 65 bin TL, Battalgazi Belediyesi için 65 bin TL ve Pütürge Belediyesi için 170 bin TL olmak üzere toplam 500 bin TL, Malatya Su ve Kanal İdaresine (MASKİ), Sivrice (Elazığ) Belediyesine 500 bin TL ve Sivrice (Elazığ) Kaymakamlığına 500 bin TL hibe olarak aktarıldı.