Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • GENEL MÜDÜR BÜYÜK, UNDP TÜRKİYE MUKİM TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
GENEL MÜDÜR BÜYÜK, UNDP TÜRKİYE MUKİM TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
26-10-2021
A

UNDP Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louise Vinton, Genel Müdür Yusuf Büyük’ü makamında ziyaret etti. Görüşmede gelecek dönem iş birliği imkanları ve birlikte yürütülebilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. 

UNDP’nin desteği ile İlbank tarafından yürütülmekte olan projelerin de ele alındığı görüşmede, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük; “Karşılıklı amacımız; sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak. UNDP ile 3 yıllık bir yakın çalışma geçmişimiz olmasına rağmen; ekibinizin sonuç odaklı ve işbirliği içerisinde çalışması ile birlikte kısa sürede uzun mesafeler aldık.” diye konuştu.

Ortaklaşa yürütmekte olduğumuz proje, bilmenizi isterim ki sosyal faydası yüksek ve bölgeye katkısı o denli büyük diye belirten Büyük “Projemizde son olarak Gaziantep Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisimizin açılışını 5 Ekim’de gerçekleştirdik. Böylece neredeyse tüm yatırımlarımız tamamlanmış oldu. Bu proje ile başlatmış olduğumuz ortaklığımızın, ilerleyen dönemde daha da güçlenerek artacağına inanıyoruz.” dedi.

Pek çok alanda ortaklık ve muhtemel iş birliklerinin olacağına inandıklarını vurgulayan Büyük “Yeni sağlanacak muhtemel hibe fon ile Suriyeli göçünden etkilenen bölgede yapacağımız yeni ve etkin yatırımlar sayesinde, şu anda aksayan hizmetlerin bir kısmının karşılanması bizi mutlu edecektir.” diye ifade etti.

UNDP Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louise Vinton ise konuşmasında, İlbank ile UNDP arasındaki mükemmel işbirliğinin artarak devam etmesini dilediklerini belirterek “İlbank’ın ne kadar büyük bir kuruluş olduğunun farkındayız. Türkiye’deki özellikle belediye altyapısının ilbank sayesinde ne kadar iyi yapıldığını görmek bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Ortaklığımız özellikle Türkiye’de Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde yoğunlaşıyor. Ülkenizde kalan Suriyelilere göstermiş olduğunuz misafirperverlik için teşekkür ediyorum.” dedi.

Gaziantep’te İlbank ve UNDP’nin birlike tamamlayarak açılışını gerçekleştirdikleri tesisin, oldukça modern olduğunu belirterek “Atıkların geri kazanılmasının yöre halkına çok büyük değer katacağını düşünüyorum. Ayrıca Hatay Hassa’da gerçekleştirdiğimiz AAT projesi de oldukça kıymetli. Bu projeler çok miktardaki kirliliği yok eden ve Akdeniz’in kirlenmesini engelleyen çok önemli bir yatırım. Bölge halkına değil çevreye de oldukça katkısı olan bir proje.” diye ifade etti.

Hayata geçirilen bu başarılı projelerin üzerine işbirliklerinin artarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Vinton “Projelerin bulunduğu bölgelerde ve farklı bölgelerde yatırımların devam etmesi gerekiyor. Bu bizim birlikte ortaklaşa bir başarımız. Tüm faaliyetlerimizi tam zamanında tamamlayarak altyapı gibi zor bir alanda %98 gibi bir başarıya ulaştık” dedi.