Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • GENEL MÜDÜR BÜYÜK, DÜNYA BANKASI SU SEKTÖRÜ YÖNETİCİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
GENEL MÜDÜR BÜYÜK, DÜNYA BANKASI SU SEKTÖRÜ YÖNETİCİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
03-11-2021
A

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Su Sektörü Yöneticisi Winston Yu, Genel Müdürümüz Yusuf Büyük’ü makamında ziyaret etti. Görüşmede, yürüttüğümüz mevcut projelerin durumlarına dair istişarede ve gelecek dönem iş birliği imkanları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. 

Dünya Bankası’nın desteği ile İlbank tarafından yürütülmekte olan projelerin de ele alındığı görüşmede, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük; “Uluslararası portföyümüz içerisinde en büyük pay Dünya Bankasına aittir. Daha da önemlisi İlbank ve Dünya Bankası birlikte ülkemizde birçok ilki gerçekleştirmektedir. Ülkemizdeki ilk “Blending (Karma Finansman Modeli)” uygulamasını Dünya Bankası ile birlikte, ortaklaşa hayata geçirdik.” dedi.

2006 yılında başlayan işbirlikleri kapsamında, 400 Milyon Avro’luk projeleri tamamladıklarını belirten Büyük, “220 Milyon Avro’luk projelerde çalışmalarımız devam etmekte ve 775 milyon Avro’luk projeler ise ihale aşamasındadır.” diye ifade etti.

Ekim ayının ilk haftasında Dünya Bankası Kent Sektörü Yönetici ve Ülke Direktörü’nün; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yapmış oldukları ziyarette, Kentsel Dayanıklılık Projesi ve Afet Kredisi konularında mutabakat sağlanmış olduğunu vurgulayan Büyük, “Yaklaşık 1 Milyar Avro tutarında ekstra finansman da yerel yönetimlerimize sağlanmış olacaktır.” dedi.

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Su Sektörü Yöneticisi Winston Yu ise konuşmasında, Türkiye’de çok güçlü bir ekiple çalıştıklarını belirterek, “İlbank ile ilişkimiz iki taraflı akan bir trafiğe benziyor. İlişkilerimizi ilerlettikçe ortaya koyacağımız model dünya çapında örnek alınacak bir model olacak.” dedi.

İklim değişikliği ile ilgili Türkiye’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Winston, “İklim değişikliğine bağlı çalışmalarımızı artırarak, şehirlerimizin daha sağlıklı hale getirmek ve bu sayede geleceğin şehirlerini inşa etmek oldukça iyi olacaktır.” diye ifade etti.

Doğru teşvikleri sağlayarak, belediyeleri nasıl daha güçlü hale getirebileceklerini ve daha fazla uluslararası finansman çekebilsinler diye çalıştıklarını vurgulayan Winston, “Ekibimizin bir sloganı var: Biz sadece boruları onarmak istemiyoruz. O boruları onaracak ekibi daha iyi noktalara getirmeliyiz diye düşünüyoruz.” dedi.