Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • GENEL MÜDÜR BÜYÜK, DÜNYA BANKASI AVRUPA VE ORTA ASYA DİREKTÖRÜ WAHBA İLE GÖRÜŞTÜ
GENEL MÜDÜR BÜYÜK, DÜNYA BANKASI AVRUPA VE ORTA ASYA DİREKTÖRÜ WAHBA İLE GÖRÜŞTÜ
25-08-2022
A

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Sameh Wahba ve heyetini ağırladı. Yapılan görüşmede Dünya Bankası ile yürütülen portföyün daha da artırılması ve yeni finansman araçlarının kullanılması ile ilgili istişarede bulunuldu.

İlbank ile Dünya Bankası arasında yürütülmekte olan projelerin ele alındığı görüşmede, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, “Yeni dönemde iklim değişikliği ile mücadele ve afet riskleri yönetimi temelinde geliştirdiğimiz projelerde ilerlemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, Türkiye Deprem, Sel ve Orman Yangınları Acil İmar Projesi’nde imza aşamasına geldik. Türkiye İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi ile Su Döngüselliği ve Verimliliği Projeleri için yıl sonuna kadar kredi anlaşmalarını imzalamayı planlıyoruz.” dedi.

İller Bankası olarak, şimdiye kadar yapmış oldukları uluslararası finansmanlı projelerde, iklim değişikliği ile mücadele konusunda her zaman hassas davrandıklarının altını çizen Büyük, “Aynı hassasiyeti koruyarak, iklim değişikliği ile mücadele yaklaşımını tüm iş süreçlerimize yansıtmak ve iklim duyarlı altyapı planlaması ve inşası yönünde kapasitemizi artırmaya devam ediyoruz. İklim değişikliği ile mücadele konusunu sadece kentlerimizin yaşanabilirliği için bir tercih olarak görmüyor, aynı zamanda “Avrupa Yeşil Mutabakatı” çerçevesinde kalkınma sürecimiz için bir gereklilik olarak ele alıyoruz.” dedi.

Sameh Wahba ise yaptığı konuşmada; “Sürdürülebilir Şehirler Projesi’nin lansmanından bu yana çok uzun mesafeler kat ettik. Yürüttüğümüz projelerin oranı, 18 kat artarak 2 milyar doları aştı. Birlikte ilerleme kat etmeye ve gelecekte su kayıp kaçakla ilgili de projelerimizi yürütmeye devam edeceğiz. Şöyle ki projelerimizin sadece finansman hacmi büyümüyor, gelişmiyor aynı zamanda inovasyon düzeyi de gelişiyor. Yerel yönetimlerin temel hizmetleri olan, su ve atıksu dışında yenilenebilir enerji ve afet risklerinin azaltılması ve geleceğim şehirleri ile su döngüselliğine kadar birçok projeyi birlikte yürüteceğiz. Bu da Türkiye ve İlbank ile yaptığımız ortaklığın gücünü ortaya koyuyor.” diye konuştu.