Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • GENEL MÜDÜR BÜYÜK, DÜNYA BANKASI AVRUPA VE ORTA ASYA DİREKTÖRÜ WAHBA İLE GÖRÜŞTÜ
GENEL MÜDÜR BÜYÜK, DÜNYA BANKASI AVRUPA VE ORTA ASYA DİREKTÖRÜ WAHBA İLE GÖRÜŞTÜ
18-11-2022
A

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Sürdürülebilir Kalkınma Bölge Direktörü Sameh Wahba ve heyeti, Genel Müdürümüz Yusuf Büyük’ü makamında ziyaret etti. 


İlbank ile Dünya Bankası arasında yürütülmekte olan projelerin ele alındığı görüşmede, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, “Sürdürülebilir Şehirler Projesi – I ve Sürdürülebilir Şehirler Projesi – II’de iyi bir aşamaya geldik. Proje kapsamında işlerin en kısa sürede tamamlanması için gerekli adımlar atıldı.” dedi.


Türkiye İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesinin; kredi onayının Dünya Bankası tarafından verilmiş olmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Büyük, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ortaklaşa yürüteceğimiz bu projede, kredi anlaşmalarını eş zamanlı bir şekilde imzalayacağımızı bildirmek isterim.Türkiye Su Döngüselliği ve Verimliliğinin Artırılması Projesi, Bankamızın sonradan dahil olduğu bir proje olmasına rağmen, yakinen ilgilendiğimiz ve önem verdiğimiz bir projedir. Projenin kurgusu, doğrudan projenin başarısını etkileyecektir.'' dedi.


Sameh Wahba ise yaptığı konuşmada; “İlbank bizim için çok özel bir partner. Yıllar içerisinde bu ilişkiyi çok daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Sürdürülebilirlik, Güçlü Kentler ve enerji verimliliği gibi birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz projelerden. Şunu açıkça ifade edebilirim ki İlbank, Dünya Bankası’nın en çok çalıştığı kurumların başında gelmektedir. Yani pozisyon olarak öncelikli gördüğümüz bu kurum ile çok daha büyük projeleri yapabiliriz. Örneğin Su Döngüselliği Projemiz, son derece karmaşık durumlara çözüm geliştirdiği için oldukça önemli bir projedir. Projeyle ilgili çalışmaları hızlandırmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Birden fazla fizibilite çıkararak ülkenizin temin edilen imkanlardan faydalanmasını istiyoruz.” diye konuştu.