Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • DÜNYA BANKASI ENERJİ UYGULAMA YÖNETİCİSİ BANARGE, GENEL MÜDÜR BÜYÜK'Ü MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
DÜNYA BANKASI ENERJİ UYGULAMA YÖNETİCİSİ BANARGE, GENEL MÜDÜR BÜYÜK'Ü MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
19-01-2023
A

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Dünya Bankası Enerji Uygulama Yöneticisi Sudeshna Banarge ve Dünya Bankası yetkililerini makamında ağırladı. Yapılan görüşmede Yenilenebilir enerji projeleri başta olmak üzere Dünya Bankası ile yürütülen tüm projelerde yenilikçi uygulamaları hayata geçirmek üzerine istişarede bulunuldu.

İbank ile Dünya Bankası arasında yürütülmekte olan projelerin ele alındığı görüşmede, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, “Şu anda 3,5 Milyar Avro olan proje büyüklüğümüzün, Yerel Yönetimlerin bekleyen talepleri ve uluslararası finans kuruluşları ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda önümüzdeki dönem 6 milyar Avro’ya çıkmasını bekliyoruz.” dedi.

Dünya Bankası ile geçmiştin günümüze birçok yenilikçi uygulamayı Türkiye’de birlikte hayata geçirdiklerini ifade eden Büyük, “İşbirliğimizin en önemli çıktılarından biri olan Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında, 50 milyon Avro’luk yenilenebilir enerji projesinin finansmanını planladık. Buradan edindiğimiz tecrübeler ışığında “Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi” kapsamında yerel yönetimlere yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında 250 milyon Avro’luk finansman desteği sağlamayı öngörüyoruz.” dedi.

Sudeshna Banarge ise yaptığı konuşmada; “Sürdürülebilir Şehirler Projesi ile başlayan işbirliğinin yeni bir enerji paketiyle çok hızlı ve etkili bir şekilde yürütülecek olmasından oldukça memnuniyet duymaktayız.” diye konuştu.