Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • BAKAN KURUM, İLBANK'IN 87. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BAKAN KURUM, İLBANK'IN 87. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
16-06-2020
A

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İller Bankasının 87'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, İlbank'ın Kurtuluş Savaşı'ndan sonra başlatılan kalkınma hamlesi çerçevesinde, 11 Haziran 1933'te 15 milyon lira sermaye ile "Belediyeler Bankası" adı ile kurulduğunu ifade etti.

İlbank’ın kentsel ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla, uluslararası standartlarda proje üretmek ve geliştirmek, kredi sağlamak, danışmanlık yapmak ve teknik destek vermek yoluyla daima yerel yönetimlerin yanında yer aldığına dikkat çeken Bakan Kurum, İlbank’ın şehir ile kasabaların yeniden imar ve inşası konusunda önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini belirtti

Kurum, açıklamasında "87 yıllık tecrübesi ile üstlenmiş olduğu görevin bilinci ile ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yapılan çalışmalarda önemli rol alan İller Bankası, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla geliştirilen projelere her zaman destek vermiş, vermeye de devam etmektedir. İller Bankasının 87'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, ülkemizin 784 bin kilometrekaresinin her bir noktasında izleri bulunan İller Bankasının daha nice projelere imza atmasını temenni ediyorum." İfadelerini kullandı.

İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, kuruluş yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada İlbank’ın 87 yıllık tarihinde büyük hizmetler gerçekleştirdiğini ifade ederek Bankaya hizmet eden tüm çalışanlara teşekkür etti. Başkan Yetim “Son yıllardaki ekonomik ve toplumsal atılımlarla birlikte Bankamızın yerel yönetimlere hizmetlerinin de kat be kat arttığına şahit olmaktayız. Bugün gelinen noktada İller Bankası olarak artık dünyanın önde gelen uluslararası finansman kuruluşlarından yerel yönetimlerimize fon sağlayabilme güven ve kalitesine sahibiz. Bu açılımların etkisiyle yerel yönetimlerimize sağlanan yeni kaynaklarla birlikte aslında ülkemizin medeniyet projesini yeniden şekillendirmede ve halka hizmet sürecinde önemli bir köprü görevi yaptığımızın bilincindeyiz. Bu doğrultuda, bundan sonra gerçekleştireceğimiz çalışmalarımızı da bu bilinç ve gururla sürdürme kararlılığında olduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Bankanın 87. kuruluş yıldönümü ile ilgili açıklamasında, Bankanın gerçekleştirdiği önemli hizmetlerle adını ülkemiz kalkınma tarihine yazdırdığını belirtti. Genel Müdür Büyük,  “Projelerimizi önümüzdeki dönemde hızla sonuçlandırmak ve köylerden büyük şehirlere kadar her köşesinde imzası bulunan kurumumuzu geleceğe güvenle taşımak istiyoruz. Gerçekleştireceğimiz yeni yatırımlarla ülkemizin modernleşmesi ve geleceğini kurmada öncü rol almak bizler için her zaman gurur vesilesi olacaktır. Bu vesile ile 87 yıllık süreçte Bankaya gönül veren tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.