Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • 500 MİLYON AVRO'LUK FON, YEREL YÖNETİMLERE KULLANDIRILACAK
500 MİLYON AVRO'LUK FON, YEREL YÖNETİMLERE KULLANDIRILACAK
15-05-2019
A

İlbank ve Dünya Bankası, birlikte yürütülen projelerin değerlendirildiği bir programda bir araya geldi. Toplantıda, İlbank ile Dünya Bankası’nın yürütmekte olduğu Sürdürülebilir Şehirler Projesi (SŞP) ve bundan sonra birlikte yürütülmesi planlanan çalışmalar ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı. 

İlbank tarafından organize edilen programa; İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, İlbank Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir, İlbank Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkan Vekili Şevket Altuğ Taşdemir ve İlbank Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı Teknik Yönetim Müdürü Gamze Aslan ile Dünya Bankası Avrupa ve Merkez Asya Bölgesi’nden Sorumlu Kentsel ve Afet Risk Yönetimi Başkan Yardımcısı David Sislen, Dünya Bankası Avrupa ve Merkez Asya Bölgesi’nden Sorumlu Kıdemli Afet Risk Yönetim Uzmanı ve Bölge Koordinatörü Alanna Simpson,  Avrupa ve Merkez Asya Bölgesi’nden Sorumlu Kıdemli Şehir Plancısı ve Ülke Koordinatörü Joanna Mclean Masic, Dünya Bankası SŞP Sorumlusu, Kentsel Kalkınma Uzmanı Ahmet Kındap ve Dünya Bankası Altyapı Uzmanı Canan Yıldız katıldı.

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Dünya Bankası ile yürütülmekte olan projelere yönelik genel bir değerlendirme yaparak, Bankamıza verdikleri destek için Dünya Bankası heyetine teşekkürlerini iletti. 2 Mayıs 2019 tarihinde müzakereleri tamamlanarak “Müzakere Zaptı” imzalanan “Sürdürülebilir Şehirler Projesi-2 Ek Finansman Anlaşması” çalışmalarının rekor sürede tamamlandığını belirten Büyük, 500 milyon Avro tutarındaki söz konusu fonun, Kredi Anlaşması’nı müteakip, kısa zamanda yerel yönetimlere kullandırılmak istenildiğini ifade etti.  Konuşmasının devamında, İlbank’ın yurtdışında faaliyetlere başlamasına olanak veren yeni yasal düzenlemeden bahseden Büyük, ayrıca Dünya Bankası ile Kentsel Dönüşüm Projeleri konusunda da birlikte çalışılabileceğini sözlerine ekledi. 

Dünya Bankası Avrupa ve Merkez Asya Bölgesi’nden Sorumlu Kentsel ve Afet Risk Yönetimi Uygulama Müdürü David Sislen, “Sürdürülebilir Şehirler Projesi-2 Ek Finansman Anlaşması” çalışmalarının çok kısa sürede tamamlanması nedeni ile İlbank ve Dünya Bankası ekibine teşekkür etti. İlbank ile ikinci bir 500 milyon Avro tutarında kredi görüşmelerine başlanılması önerisinde bulunan Sislen, Kentsel Dönüşüm Projelerinde İlbank ile çalışmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. 

Toplantıda, İlbank ve Dünya Bankası işbirliğinde, Dünya Bankası’ndan temin edilecek 500 bin Avro tutarındaki hibe kaynak ile yürütülecek olan Afet Risk Yönetimi Planlaması’ndan da bahsedilerek, söz konusu çalışma ile ileride Kentsel Dönüşüm Projelerine altyapı oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.