Faaliyetler

TUZCUOĞLU İLBANK STANDINI ZİYARET ETTİ
22-11-2016
A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya başladığı "Çevrem Sensin Projesi” kapsamında Bursa Merinos Kültür Merkezi’nde kurulan İlbank standını ve İlbank Bursa Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Fuar ziyaretinde Tuzcuoğlu'na Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, İlbank Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Yusuf Hakan Bektaş ve İlbank Bursa Bölge Müdürü Ali Ekrem Ayti, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz eşlik etti.

Sürdürülebilir yaşam değerlerine dikkat çekme ve katılımcılarda çevresel farkındalık oluşturma amacıyla yola çıkılan "Çevrem Sensin” projesi kapsamında gerçekleştirilen fuarda, İlbank da kurduğu standla yerini aldı.

Fuar tanıtım programında açılış konuşması yapan Refik Tuzcuoğlu, projenin ilkinin Bursa’da başladığı vurgusunu yaparak çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmak adına özellikle öğrencilere ve gençlere yönelik düzenlenmiş olan “Çevrem Sensin” projesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öğrencilere çevre bilincini anlamaları için Kızılderililerin anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Tuzcuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Beyazlar Amerika kıtasına girdiklerinde Kızılderililerin arazilerini ellerinden almaya başlamışlardı. Hâlihazırda az miktarda toprağı kalan Kızılderili reislerinden biri, kendisinden bu toprağı para karşılığı almak isteyen Amerikan Başkanı’na ders niteliğinde bir cevap verdi; 'Beyaz adam, annesi olan toprağa ve kardeşi olan gökyüzüne alıp satılacak meta olarak bakıyor. Maalesef bu ihtirası toprakları çölleştirecek. Son ırmak kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, beyaz adam paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacak.'”


Konuşmasını arı ve çiçek münasebeti ekseninde verdiği örneklerle sürdüren Tuzcuoğlu, "Ülke olarak büyüyeceğiz, kalkınacağız. Nasıl ki bir bal arısı çiçeğinden yararlandığı ağaca ya da bitkiye zarar vermiyorsa; bizler de bir arı gibi, üretim yaparken, kalkınırken, büyürken dünyamızı tahrip etmeden büyümenin yollarını arayacağız, hassas davranacağız.” diye konuştu. 


Tanıtım programı kapsamında Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Yusuf Hakan Bektaş; çevre temizliği, suyun önemi, su kirliliği, İlbank içmesuyu ve atıksu projeleri hakkında genel bilgilerin yer aldığı sunum ile katılımcılara Banka faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Fuar programının ardından Bursa Bölge Müdürü Ali Ekrem Ayti'yi makamında ziyaret eden Tuzcuoğlu, bölge projeleri ile hakkında bilgi aldı. Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Yusuf Hakan Bektaş'ın da eşlik ettiği ziyarette Ayti, Tuzcuoğlu'na hediye takdim etti.