Faaliyetler

TUZCUOĞLU: DÜNYA BİZE BİR EMANETTİR
21-03-2017
A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, katılımcılarda çevresel farkındalık oluşturarak bu konuda duyarlılık geliştirilmesi amacıyla 10 ilde düzenlenmesi planlanan “Çevrem Sensin” projesi, Gaziantep Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Fuarda stant açan İlbank, çevre bilincinin artırılması konusunda projeye büyük katkı sağladı.

 Etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İller Bankası Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Yusuf Hakan Bektaş,  İller Bankası Gaziantep Bölge Müdürü Volkan Bektaş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü çalışanları, İlbank çalışanları ve birçok sivil toplum örgütü ile Gaziantep’teki ilköğretim okullarından öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Refik Tuzcuoğlu, çevre bilincinin çocuklara ve gençlere aşılanması gerektiğine dikkat çekerek “Biz doğayı ve tabiatı tahrip ettiğimiz zaman, ortamı kirlettiğimiz zaman bilin ki aslında insan olarak kendimizi kirletiyoruz. Bu programı yapmamızdaki amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin çevre konusunda biraz daha bilinçlenmeleri. Tabiatın israfı insanın israfıdır. İçinde bulunduğumuz Dünya bize bir emanettir. Biz bu emanete layıkıyla sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Konuşmaların ardından programa katkı sağlayan okulların öğrenci ve yöneticilerine çeşitli ödüller verildi. “Çevrem Sensin” projesinin özellikle çocuklar tarafından sahiplenilmesi ve benimsenmesi için Dünya’nın çöl haline geldiği ve insanların uzay gemisine binip başka bir gezegene kaçmasını konu alan Nuh'un Uzay Gemisi isimli tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi.

İlbank standına yoğun ilginin olduğu ve üst düzey bürokratların ziyarette bulunduğu etkinlikte, Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nden uzman personel görev alarak Banka faaliyetleri hakkında fuar ziyaretçilerine bilgi verdi.