Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • SURİYELİ MİSAFİRLER İÇİN YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK DESTEK
SURİYELİ MİSAFİRLER İÇİN YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK DESTEK
27-07-2017
A

İlbank, Suriye´deki iç savaş nedeniyle ülkemizde misafir edilen göçmenlerin bulunduğu kentlerin altyapı projelerinin desteklenmesi amacıyla finansman sağlamaya devam ediyor. İlbank, söz konusu kentlerdeki su, atıksu ve katı atık sektörlerindeki proje taleplerinin karşılanması için “Yerel Yönetimler Altyapı Geliştirme Projesi”nin finansmanının sağlanması kapsamında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığının garantörlüğünde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Kredi Anlaşması imzalayarak 45 Milyar JPY tutarında kredi temin etti.

Proje kapsamında kredi talebi bulunan Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Adıyaman Belediyesi ve Kilis Belediyesi ile İller Bankası arasında Alt Kredi Anlaşmaları imzalandı. Alt Kredi Anlaşmalarıyla Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne 1.150 Milyar Japon Yeni (38.7 Milyon TL) ek kredi, Adıyaman Belediyesi’ne 2.250 Milyar Japon Yeni  (85.5 Milyon TL) ve Kilis Belediyesi’ne 1.800 Milyar Japon Yeni (60 Milyon TL) kredi olmak üzere toplam 3.400 Milyar Japon Yeni (124.2 Milyon TL) kredi tahsis edildi.

 İmzalanan anlaşma ile belediyelerin Suriyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerlerinde alt yapı sorunlarının bir an önce giderileceği mesajı verildi. İlbank tarafından yapılan açıklamada JICA başta olmak üzere diğer finans kurumlarından uygun vade ve faiz oranlarında yeni kredi olanaklarının sağlanmasına devam edileceği belirtildi.