Faaliyetler

SEL BÖLGELERİNE, İÇMESUYU VERİLMEYE BAŞLANDI
16-08-2021
A

İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürü Yusuf Büyük, Bartın, Kastamonu ve Sinop?ta meydana gelen selin ardından altyapı tesislerine ilişkin hasar tespit çalışmalarının ivedilikle yapıldığını ve içmesuyu, atıksu tesislerinde yaşanan hasarların bir an önce giderilerek vatandaşların mağdur olmaması için 24 saat esasıyla sahada çalıştıklarını söyledi.

Genel Müdür Büyük,yaptığı açıklamada Bartın, Sinop ve Kastamonu illerimizin, yakın tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadığını belirterek “İller Bankası olarak, yaşanan sel felaketinden büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Başta afet bölgesindeki vatandaşlarımız olmak üzere tüm milletimize geçmiş olsun diyor, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum. Olayın olduğu ilk adan itibaren Sayın Bakanımızın koordinasyonunda olay yerine intikal ederek, selzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için Genel müdürlük ve tüm bölge müdürlüklerimizi seferber ettik. İlk dakikadan itibaren bir yandan hasar tespit çalışmalarına başlanmış diğer yandan da tespit edilen hasarların giderilmesine yönelik çalışmalar eş zamanlı olarak yürütülmüştür. İçmesuyu ve atıksu tesislerimizdeki arızaları gidererek altyapı hasarlarını biran önce çözmek ve hayatın yeniden normalleşebilmesi için 24 saat esasıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Afet bölgelerinin tamamında her bir vatandaşımızın sorununu çözebilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz.” dedi.

İlbank olarak 150 kişilik ekibimiz ve 50’ye yakında araçlarımızla selden etkilenen tüm illerde hızla mücadele ettiklerini belirten Büyük, “Bartın’ın Ulus, Kumluca ve Abdipaşa ilçelerimizde tüm arızalar giderilerek ilçelerimize su verilmeye başlandı. 

Sinop’ta en çok etkilenen ilçelerimizden olan Ayancık’ta şehri besleyen 13 km’lik iletim hattı kullanılamaz hale gelmişti. Ancak İller Bankası ekiplerimizce yaptığımız yoğun çalışmalar sonucunda hasarlar giderilerek ilçemize yeniden su verilmeye başlandı. 

Kastamonu Devrekani içmesuyu terfi arızası ve Azdavay’da yıkılan köprü yerine askıda iletim hattı döşenerek bu ilçelerimizin de tamamına içmesuyu verilmiştir. Kastamonu’da en fazla etkilenen ilçemiz olan Bozkurt’ta ilk andan itibaren tüm ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışmalarına başlamış, ilk gün 5 mahalleden 4’üne içmesuyu verilmiştir. Merkez mahallesini besleyen kaynak ve iletim hatlarındaki meydana gelen büyük hasarlar, yoğun bir çalışma sonucunda giderilerek, nüfusunda yoğun olduğu bu mahallemize de çok şükür su vermeye başladık.

Bütün bu çalışma sürecinde emeği geçen İlbank çalışanlarına ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteklerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.