Faaliyetler

MAHALLE TASARIMI FİKİR YARIŞMASINDA SONUÇLAR AÇIKLANDI
24-08-2017
A

İlbank tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Şehir 2023” vizyonu çalışmaları kapsamında düzenlenen Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması sonuçlandı. 

Yarışmada birinci aşamaya 111 projeyle katılım gerçekleşirken, jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu ikinci aşamaya 8 proje davet edildi. Bu projelere yönelik İlbank Macunköy Sosyal ve Eğitim Tesisleri’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu'nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonrası ödül sahibi olan projeler açıklandı. Yarışmada 3 proje eşdeğer ödüle, 5 proje ise mansiyona layık görüldü. Eşdeğer ödül almaya hak kazanan projelerin her biri 75.000 TL; mansiyon almaya hak kazanan projelerin her birinin 15.000 TL para ödülü ile ödüllendirileceği bilgisi verildi.

Refik Tuzcuoğlu sonuçların ilan edilmesi sonrası yaptığı değerlendirmede “Medeniyet birikimimizi yeni şehircilik vizyonumuza yansıtma hedefiyle, Sayın Bakanımızın himayelerinde düzenlemiş olduğumuz Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması katılan tüm yarışmacılara gösterdikleri ilgi ve birbirinden değerli fikir ve tasarımları için teşekkür ederiz. Her bir projede çok değerli fikirler ve tasarımlar vardı. Gönül isterdi ki her projeye ödül verelim; ancak, 8 projeye ödül vermek durumundaydık. Ödül kazanan proje sahiplerini tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu. Tuzcuoğlu, Mahalle Tasarımı Fikir Yarışmasının geleneksel değerlerimize sahip çıkan bir proje olduğuna dikkat çekerek geçmişle geleceği buluşturacak diğer çalışmalara öncülük etmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Yarışma sonuçları ve ödül kazanan proje sahiplerinin isimleri yarışmanın web sitesi olan www.mahalletasarim.com adresinde ilan edildi.