Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • JICA HEYETİ İLE YENİ KREDİ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
JICA HEYETİ İLE YENİ KREDİ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
30-10-2017
A

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Mr. Takehiro Yasui ve heyeti, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük’ ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Suriyeli misafirlerin yoğun olarak yaşadığı belediyeler ile su ve kanalizasyon idarelerince atıksu arıtma, kanalizasyon, içmesuyu ve katı atık sektörlerinde kullanılmak üzere gelecekteki işbirliğine yönelik sağlanabilecek uygun koşullu krediler konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret sonrası İlbank Yönetimi tarafından yapılan açıklamada 22 Haziran 2011 tarihinde imzalanan 12,784 Milyar Japon Yeni tutarındaki kredinin kullanımında sona gelindiği; 15 Mayıs 2015 tarihinde imzalanan 45 Milyar Japon Yeni tutarındaki “Yerel Yönetimler Altyapı Geliştirme Projesi” kredi anlaşmasının kullanımına devam edildiği ve söz konusu kredinin 7 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere, 25 yıl vadeli olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada Suriyeli misafirlerin yoğun olarak yaşadığı Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman ve Kilis Belediyeleri ile Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi, Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi ve Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Alt Kredi Anlaşmalarının imzalanmış olduğu ve uygulama sürecinin başlatıldığı ifade edildi. Kullanılan kredilerin söz konusu yerel yönetimlerin altyapı ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığı, bu nedenle ikinci kredinin devamı niteliğinde ve aynı finansal koşullara sahip ilave kredi gerekliliği üzerine görüşmelerin sürdürüldüğü belirtildi.