Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • İSTANBUL FİNANS MERKEZİ ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR
24-07-2017
A

Dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri olarak inşa edilmesi planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Finans merkeziyle birlikte yapımı tamamlanması planlanan altyapı çalışmaları 2019'un ilk aylarında bitirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İlbank ve Emlak Konut GYO A.Ş. arasında imzalanan “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İUFM) Ortak Altyapıların Yaptırılması Faaliyetlerine İlişkin Protokol” çerçevesinde ortak altyapı inşaatlarının yapı denetim hizmetlerini İlbank gerçekleştiriyor.

Protokol kapsamında, finans merkezinin ihtiyacı olan kamu kuruluşları, sosyal hizmet binaları ve altyapısı İlbank tarafından yapılacak olup; finans merkezi projesinde yer alan kurum ve şirketlerin bütçelerinden karşılanacak kaynakla altyapı projeleri tamamlanacak. Finans merkezinin ortak altyapı projeleri kapsamında, bir adet yönetim binası, karakol, sağlık ocağı, itfaiye, sürekli eğitim merkezi, kurs, cami, kreş, yeraltı otoparkı, viyadük ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Finans merkeziyle birlikte yapımı tamamlanması planlanan altyapı çalışmalarının 2019'un ilk aylarında bitirilmesi hedefleniyor.

560 BİN METREKARELİK OFİS ALANI

İstanbul’u dünyadaki 25 küresel finans merkezi arasına sokmak ve Türkiye’nin finansal gelişmişlik açısından ilk 30 ülke içerisinde yer almasını sağlamak için projelendirilen İstanbul Finans Merkezi'nde yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare inşaat alanının 560 bin metrekaresi ofis, 90 bin metrekaresi alışveriş merkezi, 70 bin metrekaresi otel, 60 bin metrekaresi rezidans olacak. Merkezde 2 bin kişi kapasiteli kongre merkezi de yapılacak.