Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • İLBANK VE İSLAM KALKINMA BANKASI İŞBİRLİĞİ, GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR
İLBANK VE İSLAM KALKINMA BANKASI İŞBİRLİĞİ, GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR
29-11-2019
A

İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim ve İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük’ün katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun toplantısında İller Bankası ve İslam Kalkınma Bankası arasında imzalanan 150 milyon avroluk finansman desteğinin alt finansman anlaşmaları imzalandı.

İslam Kalkınma Bankası Grubu ile ülkemizdeki farklı projeler için gerçekleştirilen imza törenine, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İslam Kalkınma Bankası Grubu Başkanı Dr. Bandar M.H. Hajjar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç katıldı.

Törenle ilgili açıklamada bulunan İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, “Kayseri Hafif Raylı Ulaşım Projesi için 30 milyon avro kredi ile Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi için 63 milyon avro kredi anlaşmalarını Belediye Başkanlarımızla birlikte imzaladık. İller Bankası olarak dış finansman yoluyla yürüttüğümüz ilk kentiçi ulaşım projemiz olan “Kentiçi Ulaştırma Programı“nı, 150 milyon avroluk İslam Kalkınma Bankası finansmanı ile Antalya, Kayseri ve Gaziantep’te gerçekleştiriyoruz. Antalya’da, 15 istasyondan oluşan 18.1 km’lik II. Aşama Meydan-Havaalanı-Expo Raylı Sistem Projesi için 18 adet araç alımı 29,5 milyon avro tutarındaki İslam Kalkınma Bankası finansmanı ile sağlandı. Kayseri’de 1. ve 3.etapları yapılacak olan projenin, 5.5km’lik hat ve 8 istasyondan oluşan 2. etapının yapımına ilave olarak, alınacak olan 16 adet tren için İslam Kalkınma Bankası’ndan 30 milyon avroluk finansman temin edilecektir. Gaziantep’te ise 16 istasyondan oluşan 25 km’lik Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi için bu sefer 32 adet araç alımı için toplam 63 milyon avroluk finansmanı yine İller Bankası aracılığıyla İslam Kalkınma Bankası kaynaklarından kullandırmayı hedefliyoruz. “ diye konuştu. Büyük, İslam Kalkınma Bankası ile yapılan bu güçlü işbirliğinin farklı projelerle daha da güçlenerek devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Çerçeve Anlaşması 29 Ağustos 2016 tarihinde imzalanan “Kentiçi Ulaşım Projeleri” ile sürdürülebilirliğin üç temel unsuru olan çevresel, finansal ve sosyal sürdürülebilirlik alanlarındaki uluslararası tecrübeler Türkiye’de uygulanacak. Proje ile katılımcı belediyelerin planlama kapasitesi artacak, hedeflenen toplu taşıma hizmetleri daha konforlu ve sürdürülebilir olacak.