Faaliyetler

İLBANK ULUSLARARASI FİNANS TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLADI
01-09-2016
A

İller Bankası A.Ş. Genel Müdür Vekili Yusuf Büyük, Uluslararası Finans Temsilcilerini makamında ağırladı. Dünya Bankası, Fransız Kalkınma AJansı (AFD) ve Avrupa İmar ve Kalkınma  Bankası (EBRD) temsilcileri ile görüşmelerin gerçekleştiği ziyaretlerde Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ender Aykut Yılmaz ile Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Doç. Dr. Birol Kayranlı hazır bulundu.

Fransız Kalkınma Ajansı AFD Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bertrand Willocquet, Kentsel Gelişim ve Çevre Bölümü Başkanı Serge Perrin ve Ankara Temsilcisi Ziya Murat Ülker’den oluşan AFD Heyeti ziyaretinde, Nisan 2015 tarihinde imzalanan Teknik İşbirliğinin sürdürülebilmesi ve belediyelerin alt yapı yatırımlarını destekleyebilmek için tasarlanan projenin son durumu hakkında görüşme gerçekleşti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD Grubu Türkiye ve Orta Asya Müdürü Natasha Khanjenkova ve Fatim Türkmenoğlu’ndan oluşan EBRD Heyetinin gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye'deki geçici koruma altında bulunun Suriyeli misafirlerin barındığı yerel yönetimlerin altyapı yatırımlarına yönelik Avrupa Birliği’nden sağlanması planlanan hibe ve diğer yerel yönetimlerin alt yapı yatırımlarına yönelik sağlanabilecek uygun koşullu krediler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü John Zutt ve Sürdürülebilirlik Programı Yöneticisi Tamara Sulukhia’den oluşan Dünya Bankası Heyeti ile gerçekleştirilen görüşmede Sürdürülebilir Şehirler Projesi (SCP) ile Büyükşehir Belediyelerinin sürdürülebilir bir geleceği planlayabilmeleri ve bu amaca yönelik alt yapı yatırımları yapabilmeleri için tasarlanan projenin son durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Projenin, yaklaşık 300 milyon ABD$ tutarında bir finansman ile yerel yönetimlerin su, atıksu, katı atık, kentsel ulaşım ve enerji verimliliği sektörlerinde yer alan projelerin finansmanına olanak tanıyacağı açıklandı.