Faaliyetler

İLBANK TERÖR MAĞDURU BÖLGELERİN YANINDA
18-07-2017
A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İlbank, terör mağduru bölgelerin normal hayata dönmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanan ‘6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamında Zarar Görmüş Olan ve İhtiyaç Duyulan Altyapı Tesislerinin Yapılmasına İlişkin Protokol’ kapsamında yapılan çalışmalar hız kazandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde Şırnak (Merkez), Cizre (Şırnak), İdil (Şırnak), Silopi (Şırnak), Yüksekova (Hakkari), Nusaybin (Mardin), Sur (Diyarbakır) bölgelerinde altyapı tesislerinin hasar tespit çalışmalarının ardından etüt çalışmaları ve proje yapımları tamamlanarak altyapı ve üstyapı yapım işlerine başlandı.

Söz konusu ilçelerin altyapısında meydana gelen hasarların acil olarak giderilmesi amacıyla İlbank tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda kanalizasyon ve içmesuyu, park bahçe çalışmaları, malzeme alımları işi için ilgili Valilik, Kaymakamlık ve İl Özel İdarelerine yaklaşık 12 milyon lira hibe aktarıldı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş,  bölge halkının en kısa zamanda temel altyapı hizmetlerine kavuşmasını amaçladıklarına dikkat çekerek hasar tespit çalışmalarına hız kazandırdıklarını ifade etti. Demirtaş açıklamasında “17 adet altyapı; içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve yol işleri ve 2 tanesi de üst yapı; taziye evi ve konut olmak üzere toplamda 19 adet işin yapımı devam etmektedir. Bankamız ve Bakanlığımız tarafından finanse edilen projelerin toplam finansman tutarı 760 milyon liradır.” İfadelerinde bulundu.

Demirtaş, 'Biz 2016 yılında yaklaşık 10 milyar liralık bir tahsis yaptık. Bu İlbank'ın geriye dönük tarihine bakıldığında rekor bir rakamdır.' dedi. Bu miktarda bir tahsis sağlamalarındaki amaçlarının, terör operasyonları nedeniyle sektörlerin bundan etkilenmemesi için canlı tutulması ve hayatiyetini devam ettirmesi olduğunu belirten Demirtaş “Yöre halkının rahat ve huzurlu bir ortama, ayrıca modern bir altyapıya kavuşması için söz konusu işlerin yapımı, planlanan süre zarfında en kısa sürede Bankamızca tamamlanacaktır. Bankamız yerel yönetimlere hizmet sürecinde sayısız yatırımlara attığı imzası, sağlam ve köklü kurumsal yapısı, dinamik teknik kapasitesi, uzun yıllara dayanan deneyim ve tecrübesiyle altyapı sektöründe yapılacak başarılı yatırımları gerçekleştirmeye devam edecektir.” ifadesinde bulundu.