Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası Genel Müdürlüğü, Adana’da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne ( TEKNOFEST) katıldı. TEKNOFEST alanına kurulan stant farklı kurum, kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve yurt dışından gelen ziyaretçilerini ağırladı. Yoğun ilgi gören stantda, 7’den 70’e vatandaşlar düzenlenen renkli ve keyifli etkinliklerle hem öğrendi hem de eğlendi. İlbank desteği ile yürütülen prestijli, suya ve çevreye dokunan projeler, Adanalılara ve çevre illerden gelen katılımcılara tanıtıldı. Bilim, kültür ve sanat dolu etkinliklere ev sahipliği yapan TEKNOFEST’i, 5 günde 1 milyon 100 kişi ziyaret etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası Genel Müdürlüğü, Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yoğun ilgi gördü.Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği TEKNOFEST 2024’te yerini alan İller Bankası Genel Müdürlüğü kurduğu stantda, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlarla, yurt dışından gelen ziyaretçilerini ağırladı. Festivalde 4 Ekim tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da vatandaşlarla bir araya geldi.
TÜRKİYE’NİN YAPICI GÜCÜ İLBANK’IN STANDINA 7’DEN 70’E YOĞUN İLGİ
Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST 2024) 5 gün boyunca çok sayıda bilim, kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. TEKNOFEST alanında stant kuran Türkiye’nin Yapıcı Gücü İlbank, her yaş grubuna hitap eden etkinlikler düzenlendi. Çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayan çarkıfelek yarışmasıyla, sorulan sorulara büyük bir ustalıkla yanıt veren minikler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. ‘Geleceğin Şehirleri Sizin Fikirlerinizle Gelişiyor’ isimli deftere hayal ettikleri şehirler hakkında isteklerini yazan çocuklar, fikirlerini büyükleriyle paylaştı. Tüm gün evlatlarıyla doyasıya eğlenen ebeveynler hatıra panosu önünde bol bol fotoğraf çekildi.
İLBANK DESTEĞİ İLE YÜRÜTÜLEN PRESTİJ PROJELER TANITILDI
İlbank personelinin görevlendirildiği festivalde vatandaşlar yürütülen projeler hakkında bilgilendirildi. Birçok kamu kurum ile kuruluş temsilcileri, bakanlar ve bürokratlar tarafından ziyaret edilen stantda, Balıkesir Avşa’da ileri teknoloji kullanılarak inşa edilen içme-kullanma suyu temini amaçlı deniz suyundan ters ozmos yönetimi ile arıtma tesisisin modeli tanıtıldı.