Faaliyetler

İLBANK'TAN YEREL YÖNETİMLERE 6.5 MİLYARLIK KAYNAK
16-08-2017
A

Kuruluşundan bugüne yerel yönetimlerin kalkınmasında büyük hizmetler gerçekleştiren  İller Bankası, 2017 yılının ilk yarısında 6.5 milyar liralık kaynak tahsis etti. Ayrıca harita, imar planı, içmesuyu, atık su ve üstyapı sektörlerinde de 225 adet işi tamamladı.

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, ikinci çeyrek raporunun açıklanması sonrası yaptığı değerlendirmede aktif büyüklerinin 22.6 milyar TL olduğunu belirterek bankacılık sektörüne yaptıkları katkının bu çeyrekte de artarak devam ettiğini kaydetti. Demirtaş "Yerel yönetimlerimiz, çalışanlarımız ve ülkemiz için artı değer yaratarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yıllardaki istikrarlı büyüme hedefimiz 2017 yılı 2. çeyrek finansal sonuçlarımıza da yansıdı. Faaliyet raporumuzda yayınlanan rakamları finansal alandaki başarımızın ve paydaşlarımızın da bizimle birlikte büyümelerinin bir kanıtı olarak görüyoruz" dedi.   

Başkan Demirtaş, İlbank yatırım programında yer alan işler ile yerel yönetimlerin kendi yatırım programında yer alan iş ve projeler için yaklaşık 2.9 milyar TL kredi kullandırıldığına dikkat çekerek yerel yönetimlerin malzeme, ekipman ve araç ihtiyaçları için 331 milyon TL, yerel yönetimlere kadro fazlası personel alacakları, çalışanlarının kıdem ve ihbar tazminatı vb. ödemeleri için nakit destek kredisi olarak 79 milyon TL olmak üzere Banka öz kaynaklarından toplam 3 milyar 268 milyon TL kredi kullandırıldığını söyledi.

Toplam sözleşme bedeli 13 milyar TL olan harita, imar planı, içmesuyu, atık su, üstyapı ve diğer altyapı sektörlerinde 1563 adet işin devam etmekte olduğunu belirten Demirtaş, “Söz konusu projeleri en kısa zamanda tamamlayıp bölge halkının hizmetine sunmak istiyoruz. Bizler İlbank ailesi olarak her zaman yerel yönetimlerimizin yanındayız. 2017 yılının ilk yarısını büyük bir başarı ile tamamladık. Amacımız hedeflerimiz doğrultusunda daha büyük projelerle hizmet etmeye devam etmektir. Bankamız, ülkemizdeki tüm şehirlere ve belediyelere aynı yakınlıkta olmak, ayrı bölgelere aynı hizmeti götürebilmek, bölgeler arası kalkınma farklılıklarını uygulanan projelerle en aza indirebilmek gayretiyle proje üretmeye, hizmet vermeye, kalkınma hedeflerimize değer katmaya devam edecektir.” diye konuştu.