Faaliyetler

İLBANK'TAN YENİ BİR KREDİ ANLAŞMASI DAHA
03-01-2017
A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İlbank, uluslararası kuruluşlardan yerel yönetimlere uygun koşullu kredi desteği sağlama yönünde bir adım daha attı.

26 Aralık 2016 tarihinde Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde İlbank ile Dünya Bankası arasında 121.200.000 Avro tutarında “Sürdürülebilir Şehirler Projesi” kredi anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile 6360 sayılı Kanun sonrası yeni Büyükşehir Belediyesi olan illerin su, atıksu, katı atık, kentiçi ulaşım ve enerjinin etkin kullanımı ve sektörlerindeki altyapı yatırımlarını finanse etmek üzere uzun vadeli ve uygun koşullu kredi sağlanacak.

İlbank yetkilileri tarafından yapılan açıklamada bu proje ile sürdürülebilirliğin üç temel unsuru olan çevresel, finansal ve sosyal sürdürülebilirlik alanlarında uluslararası tecrübelerin ülkemizdeki yerel yönetimlerde uygulanmasının hedeflendiği belirtildi.

Proje kapsamında sağlanan kredi, hizmet alanının genişlemesi sonucunda alt yapı ihtiyaçları artan Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) ve Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından kullanılacak. 28 Aralık 2016 tarihinde İlbank'ın DESKİ ve MUSKİ ile imzaladığı kredi anlaşması sonrası yetkililer, çevre koruma ve sürdürülebilir kentleşmeye verilen önemin gösterilmesi açısından anlaşmanın büyük önem arz ettiğini ifade ettiler.