Faaliyetler

İLBANK'TA 10 KASIM ANMA PROGRAMI YAPILDI
10-11-2016
A

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’inci ölüm yıldönümü etkinliği İller Bankası yönetici ve çalışanları tarafından düzenlenen anma töreniyle gerçekleştirildi.

İller Bankası Dışkapı Hizmet Binasında gerçekleştirilen anma törenine Genel Müdür Yardımcısı Salih Yılmaz ile Daire Başkanları ve banka mensupları katıldı.

Törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşma yapan Salih Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İller Bankasının kurucusu olduğunu ve bu nedenle kendileri için büyük önem arz ettiğini belirtti. Yılmaz "Gazi Mustafa Kemal tarafından 1933 yılında, yani genç Türkiye Cumhuriyetinin yokluk ve yoksunlukları yaşadığı yeniden doğuş döneminde toplumsal kalkınma hamlesinin bir parçası olarak kurulan İller Bankasının bir parçası olmanın haklı gururunu yaşadığımızı huzurlarınızda ifade etmek ve Ülkemizin kurucusunu bir kere daha minnetle andığımızı belirtmek isterim." diye konuştu.

Yılmaz konuşmasında "İller Bankası’nın mensubu olmak; o günlerden bugüne kadar omuzlarımızda tarihi bir miras olarak bize büyük bir gurur ve bir o kadar sorumluluk yüklemektedir. Bugüne kadar bu sorumluluk bilinciyle hareket eden İller Bankası bundan sonra da aynı sorumlulukla çalışmalarına devam edecektir. Bankamızın elde ettiği başarılar, Atatürk'ün bıraktığı eserin büyüklüğünü her defasında kanıtlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz." dedi.