Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • İLBANK DÜNYA DEVİ ICBC İLE İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİNE BAŞLADI
İLBANK DÜNYA DEVİ ICBC İLE İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİNE BAŞLADI
12-01-2017
A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İlbank, yerel yönetimlerin şehir yaşamının modernleşmesi ve kolaylaşması için en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. İlbank'ın öz kaynakları haricinde, yerel yönetimlerin projelerinin finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için uygun koşullu yabancı kaynakların temin edilerek, ülke kalkınmasına kanalize edilmesi doğrultusunda gerçekleştirilen temaslar meyvelerini vermeye başladı.

İlbank, dünyanın en büyük bankası ICBC (Çin Endüstri ve Ticaret Bankası) ile işbirliği görüşmeleri kapsamında 7 Ekim 2016 tarihinde ICBC Turkey Bank Genel Müdürlüğünde yapılan ilk toplantıdan sonra, 4 Ocak'ta ICBC Genel Müdürü Gao Xiangyang ve üst düzey ICBC yetkililerini İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde ağırladı.

Karşılıklı iyi ilişkiler kurma konusundaki niyet ve temennilerin dile getirildiği toplantıda, özellikle iş birliği imkânlarının somut projeler üzerinde değerlendirilmesinin her iki tarafa da önemli avantajlar sağlayacağı konusunda fikir birliğine varıldı. İlbank yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bu doğrultuda gerçekleştirilecek Mutabakat Zaptının, süreci hızlıca başlatacak ilk adım olduğu ve taraflarca imzalanması hususunda mutabık kalındığı belirtildi.