Faaliyetler

İLBANK "ÇEVREM SENSİN" PROJESİ İÇİN KAYSERİ'DE
08-12-2016
A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülebilir yaşam değerlerine dikkat çekilmesi ve katılımcılarda çevresel farkındalık oluşturarak bu konuda duyarlılık geliştirilmesi amacıyla 10 ilde düzenlenmesi planlanan “Çevrem Sensin” projesinin ikinci durağı Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İlbank'ın stant açarak yerini aldığı fuara Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel, Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, İlbank Genel Müdür Yardımcıları Salih Yılmaz, Dr. Ender Aykut Yılmaz, Hakan Çolak, Mehmet Gürbüz ve Muhammed Ferit Yüksel, İlbank çalışanları, Kayseri Çevre İl Müdürlüğü personeli, belediye çalışanları ile 13 sivil toplum örgütü ile çevre okullardan öğrenciler katılım sağladı.

Programda konuşma yapan Bakan Özhaseki, “Bu çevre bize emanettir. Cenab-ı Allah’ın bir emanetidir. Bu emanete canımız gibi, gözümüz gibi bakmamız lazım. Nasıl ki Allah’ın bize verdiği bu can bize emanetse, eşlerimiz, dostlarımız, ailemiz, akrabalarımız bizlere emanetse emin olun çevre de bize bir emanettir. Çevre adına güzel işler yapılıyor. Bizim de geri kalmamamız lazım." diye konuştu.

Bakan Özhaseki, eskilerin hayatta 4 şeyin korunması gerektiğini söylediğini belirterek, bunların toprak, su, hava ve enerji olduğunu anımsattı. Özhaseki konuşmasında "Eğer bu 4 ana unsuru temiz tutabilirsek, kirletmezsek, hoyrat kullanmazsak hayatın devamlılığı Cenabı Hakk'ın takdirine kadar gider. Yok bunları kirletirsek, felaketler bizi bekler. Bugün yaşadığımız birçok felaketin temelinde de bu saydığımız 4 ana unsurun kirletilmesi var. Önceden çok az üretiyorduk, çok az tüketiyorduk, mutlu bir hayat sürüyorduk. Fakat zaman içinde o kadar çok üretmeye ve o kadar çok tüketmeye başladık ki dışarıya attığımız atıklar da çoğalmaya başladı. Özellikle sanayi devrimiyle birlikte insanlar şehirlere doğru geldiler, büyük şehirler oluştu, sanayilerde çok üretim yapılmaya başlandı, insanlar çok alıp çok tüketmeye başladılar. Dışarıya da çöp atmaya başladılar. İşte bu sırada da dünya kirlenmeye başladı." ifadelerinde bulundu.

Çevre temizliği konusunda tüm topluma büyük bir vazife düştüğüne dikkat çeken Özhaseki, öğrencilerden çevreyi kirletmemelerini, kirletenleri de uyarmalarını istedi.

 Bakan Özhaseki; “Eğer çocuklarımızı bilinçlendirebilirsek, öğrencilerimize çevre bilincini verebilirsek, bu farkındalığı ortaya koyabilirsek, herkes çevreye karşı duyarlı olursa aslında birçok tedbiri almamıza da gerek kalmayacak. Ancak biz bunu yapmazsak, çok büyük bedeller ödeyerek, çok büyük paralar harcayarak önlemler almak zorunda kalacağız. Bunu da bir eğitim meselesi olduğunun farkındayız. Onun için arkadaşlarımız 10 ilde böyle bir program başlattılar. Türkiye'nin her tarafına yaygınlaştırılacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bakan Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, programa katkı sağlayan okulların öğrenci ve yöneticilerine çeşitli ödüller verdi.

İlbank standını ziyarette bulunan Bakan Mehmet Özhaseki, öğrencilere etkinlik kapsamında İlbank tarafından hazırlanan satranç takımlarını hediye etti. Bir öğrenci ile de satranç oynayan Bakan Özhaseki'ye ziyareti sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel, Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz ve üst düzey bürokratlar eşlik etti.

İlbank Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile Kayseri Bölge Müdürlüğü’nden uzman personelin görevli olarak yer aldığı stantta katılımcılara Banka faaliyetleri hakkında bilgi verildi.