Faaliyetler

İLBANK "ÇEVREM SENSİN" PROJESİ İÇİN DENİZLİ'DE
14-02-2017
A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu İlbank, Bakanlık tarafından başlatılan “Çevrem Sensin” projelerinde yer almaya devam ediyor.

 09 Şubat'ta Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte stant açan İlbank, çevre bilincinin artırılması konusunda projeye büyük katkı sağladı.

Etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu, Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör, İlbank Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Yusuf Hakan Bektaş, İlbank İzmir Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, belediye çalışanları, sivil toplum örgütleri ve Denizli’deki ilköğretim okullarından yüzlerce öğrenci katılım sağladı.

Refik Tuzcuoğlu, çevre konusunda genç nesilleri bilinçlendirmek amacıyla yaptığı konuşmada; çevre konusunun giderek ön plana çıktığını, uluslararası toplantılarda ülkelerin bu konuda ödevler üstlendiğini dile getirdi. Türkiye'nin mavi bayraklı plaj sıralamasında dünya ikincisi olduğuna dikkat çeken Tuzcuoğlu, "Biz dünyayı en az kirleten ülkeler arasındayız. Siz bakmayın, bir kaşık suda fırtına kopartılıyor. Nükleer santraller vesaire. Şimdi güneş enerjisini kullanacağız, 'Kullanmayın', rüzgar santrallerini kullanacağız, 'Kullanmayın'. Peki Türkiye enerjide dışa bağımlı, bunları nereden karşılayacağız? Bunların hepsini üreteceğiz ama çevreyi tahrip etmeden üreteceğiz. Türkiye ozon tabakasını koruma noktasında onur madalyası almış bir ülkedir. Bu anlamda iyi yolda ilerlediğimizi bilmenizi isterim. Bize çevreyle ilgili hassasiyetler noktasında birtakım dayatmalarda bulunan bazı merkezlerin bizzat kendileri dünyayı en çok kirleten merkezlerdir." diye konuştu.

Programda başta öğrenciler olmak üzere katılımcılara su kaynaklarının temizliği ile içmesuyunun, atıksuların ve çevrenin önemine ilişkin sunumlar yapıldı. “Çevrem Sensin” projesinin özellikle çocuklar tarafından sahiplenilmesi ve benimsenmesi için Dünya’nın çöl haline geldiği ve insanların uzay gemisine binip başka bir gezegene kaçmasını konu alan "Nuh'un Uzay Gemisi" isimli tiyatro gösterisi sahne aldı.

İlbank standına yoğun ilginin olduğu ve üst düzey bürokratların ziyarette bulunduğu etkinlikte, Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile İzmir Bölge Müdürlüğü’nden uzman personel görev alarak Banka faaliyetleri hakkında fuar ziyaretçilerine bilgi verdi.