Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • İLBANK BELEDİYELERLE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ
İLBANK BELEDİYELERLE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ
29-01-2018
A

İlbank ve Dünya Bankası ortaklığı ile yürütülen Sürdürülebilir Şehirler Projesi Bileşen A: Sürdürülebilir Şehir Planlaması ve Yönetim Sistemleri toplantısı Macunköy Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya İlbank Genel Müdür Yardımcıları Dr. Ender Aykut Yılmaz ve Selahattin Özsoy, projenin ilk etabında yer alan Antalya, Kayseri, Muğla ve Denizli Büyükşehir Belediyeleri ile bağlı su ve kanalizasyon idareleri ASAT, KASKİ, MUSKİ ve DESKİ katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Ender Aykut Yılmaz,  Sürdürülebilir Şehirler Projesi’nin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir kentler oluşturulması yönünde önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, proje kapsamında Büyükşehir Belediyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli finansal ve teknik desteğin sağlanması için İlbank olarak gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Ekonomik, çevresel ve sosyal bileşenlerin bütünleşik bir yapıda ele alındığı sürdürülebilirlik konusunun hayata geçirilmesinin önemini vurgulayan Yılmaz, özellikle Bileşen – A kapsamında Büyükşehir Belediyelerinin il bütünü nazım imar planları, ulaşım ana planları, altyapı ana planları, katı atık yönetim planları, sermaye yatırım planları ve kurumsal stratejik plan gibi planlama araçları ile kentsel estetik ve tasarım stratejisi, kentsel yeşil ve açık alanlar stratejisi, yenilenebilir enerji kaynakları stratejisi, tarihi ve kültürel varlık envanteri, coğrafi bilgi sistemi tabanlı kent veri tabanları gibi yönetim araçlarının yer aldığını belirtti. Yılmaz konuşmasında, yapılacak analizler sonucunda ihtiyaç duyulan plan ve yönetim araçlarının hazırlanması için proje kapsamında sağlanan hibe kaynağın kullanılacağının altını çizdi.

Toplantının birinci günü proje kapsamında Belediyelerde gerçekleştirilecek Mevcut Durum ve İhtiyaç Analizi Çalışması, Bütünleşik Kent Planlamasına Yönelik Yaklaşımlar, İhtiyaçlar ve Seçenekler ile Sermaye Yatırım Planlaması; ikinci gün ise Sürdürülebilir Şehirler Projesi Bileşen A’nın Su ve Kanalizasyon İdareleri Açısından Değerlendirilmesi, Bütünleşik Kentsel Su Yönetimi ve Altyapı Hizmetlerinde Finansman Sorunları konuları hakkında sunumlar yapıldı. Sunumların ardından mevcut sorunlara çözüm odaklı arayışların yapıldığı tartışmalar gerçekleştirildi.