Faaliyetler

İLBANK 84. YAŞINDA
20-06-2017
A

İller Bankası A.Ş. 84. yaş gününü kutladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin teşrifleriyle gerçekleştirilen kutlamada, İlbank yönetici, çalışan ve emeklileri bir araya geldi.  İlbank Macunköy Sosyal Tesislerinde iftar yemeği organizasyonu ile düzenlenen kutlamaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk; Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Fehmi Hüsrev Kutlu, Mehmet Yerebakan;  Genel Müdür Yusuf Büyük, Genel Müdür Yardımcıları Salih Yılmaz, Selahattin Özsoy, Dr. Ender Aykut Yılmaz, Hakan Çolak, M. Ferit Yüksel; Denetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Madan ile daire başkanları, bölge müdürleri, çalışanlar ve emekliler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Bakan Özhaseki, İller Bankasının 84. yılını tebrik ederek gelecek Ramazan Bayramını huzurla karşılama temennisinde bulundu. Cumhuriyetle yaşıt İller Bankasının çok önemli projelere imza attığını, ileride daha da önemli projeler gerçekleştireceğini ifade eden Özhaseki “Hepimizin iftihar vesilesi olan genç Türkiye Cumhuriyeti aslında 600 yıllık hepimizin övündüğü bir medeniyetin külleri üzerinde kurulmuştur. Çok zor günler ve büyük mücadeleler vererek bugünlere geldik.” diye konuştu. Son 15 yıldır Türkiye Cumhuriyetinin çok iyi ivme kazandığından bahseden Özhaseki; ekonomi, ulaşım, sağlık, eğitim vb. hususlarda 15 yıldır yapılan atılımların Türkiye düşmanlarını korkuttuğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl içinde yaşadığımız olaylardan Türkiye’nin sapasağlam çıktığına dikkat çeken Bakan Özhaseki; Türkiye’nin son çeyrekte büyüme rakamlarının %5 olduğunu, ancak bir olarak, beraber olarak ve çok çalışarak, ayrıştırma yapmadan güçlü olunabileceğini dile getirdi. Türkiye’nin kalkınmasında etkili olan İlbank ve benzeri kuruluşların bulunduğunu ve bu kurumların sonuna kadar var olması için duacı olduklarını dile getirerek konuşmasını tamamladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, İlbank’ın 84 yıldır Türkiye’nin kalkınma hamlelerinde öncü bir kuruluş olduğunu ve büyük hizmetlerde bulunduğunu ifade ettiği konuşmasında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bundan sonra da önemli projeler gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Kuruluş yıldönümü vesilesi ile tüm çalışanların Ramazan Bayramını tebrik eden Demirtaş, katkılarından dolayı Banka personeline teşekkürlerini dile getirdi. 

Genel Müdür Yusuf Büyük, İller Bankasının 1933 yılından bugüne kadar ülke kalkınmasında tarihi bir role sahip olduğuna dikkat çekerek bu kurumun mensubu olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Genel Müdür Büyük, bankanın uzun yıllara dayanan deneyim ve tecrübesiyle köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade ederek “Bankamız, modern ve sürdürülebilir şehirleşmenin teminatı olup, Türkiye’nin yüz akı olarak hizmetlerine devam etmektedir. Yerel yönetimlerimizle omuz omuza yürüdüğümüz hizmet yolunda; yaşanabilir şehirler kurmak için kaliteden ödün vermeden sayısız projeyi yerel yönetimlerimize kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Elbette tüm İlbank personeli olarak bu gururla yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. Sahip olduğumuz yüksek nitelikli hizmet anlayışını daha da geliştirecek ve ülkemize en kaliteli hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında Bankamız üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirecektir “ diye konuştu.

İller Bankası Eski Genel Müdürlerinden Esat Kıratlıoğlu, İller Bankalı olmanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdiği konuşmasında; İller Bankasının dünyada başka bir örneğinin olmadığını, yapılan hizmetlerin gelecek nesillere büyük bir armağan olacağını ifade etti.