Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • GENEL MÜDÜR BÜYÜK, MACARİSTAN'IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
GENEL MÜDÜR BÜYÜK, MACARİSTAN'IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
08-07-2021
A

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Mátis'i makamında ziyaret etti. Görüşmede gelecek dönem iş birliği imkanları ve birlikte yürütülebilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Genel Müdür Büyük, “Yönettiğimiz 3 Milyar Avroluk uluslararası finansman kaynağıyla entegre projeler yaparak, şehirlerimizin dayanıklılığına ve sürdürülebilirliğine destek veriyoruz. Avrupa Yeşil Mutabakatı” çerçevesinde, uluslararası projelerimizle, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan; iklim değişikliği ile mücadele ediyor ve çevre kirliliğini azaltacak projelere imza atarak “Sürdürülebilir Şehirler” inşa etme gayretiyle çalışıyoruz.” dedi.

Ülkemizde sürdürülebilir kalkınma amaçlarına erişilmesindeki en önemli aktörlerden biri olduklarını ifade eden Büyük, İklim değişikliğinden sürdürülebilir ulaşıma, yenilenebilir enerjiden sosyal yaşam alanlarına kadar birçok sektörde yürüttükleri çevre projeleriyle küresel hedeflere katkı sağladıklarını belirterek:

“IPA-III için yerel yönetimlerimizin ulaşım, çevresel altyapı ve diğer sektörlerdeki ihtiyaçlarını “karma finansman (blending)” modeliyle karşılama niyetindeyiz. Bu konuda hazırlık stratejimizi oluşturduk. Avrupa Birliği üyesi bir ülke olarak, sizlerin de bu konuyla ilgili desteklerinizi bekliyoruz. Bizler de kurumumuzun hizmet alanlarına giren konularda iş birliği stratejimizin geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu noktada karşılıklı tecrübe paylaşımının da önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Büyükelçi Viktor Mátis ise konuşmasında AB üyesi bir ülke olarak Türkiye’ye özellikle önem verdiklerini belirterek, “Türkiye ile Macaristan arasındaki eskiye dayalı bu sıcak ilişkileri iyi değerlendirmemiz ve fırsata çevirmemiz gerekiyor. Genel olarak ülkemizde yürütmüş olduğumuz faaliyetlerde Türkiye’deki sizin gibi güvenilir kurumlarla çalışıyoruz. Umarım sizinle de güzel projelere imza atarız ve ilişkilerimizi daha da geliştiririz. Kısa zaman içerisinde birlikte güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum.” dedi.