Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • GENEL MÜDÜR BÜYÜK, JAPONYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
GENEL MÜDÜR BÜYÜK, JAPONYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
03-03-2021
A

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro ile bir araya geldi. Görüşmede Japonya Uluslararası İş birliği Ajansı (JICA) ile İlbank arasında yürütülmekte olan projeler ele alındı.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile İlbank arasında yürütülmekte olan projelerin ele alındığı görüşmede Büyükelçi Kazuhiro yaptığı konuşmada; “JICA’nın üstlenmiş olduğu yeni ek kredi paketinin özellikle taşranın altyapı sorunlarının çözümü için oldukça önemli olduğunu düşünüyor ve bu anlaşmanın iyi sonuçlanacağını gönülden diliyorum. Büyükşehir ve kırsal arasındaki farklılıkların ne olduğunu biliyorum, bu yüzden Türkiye’ye destek için geldik. Bu destekler daha çok çevreye yönelik oluyor. Yerel yönetimlere destek olacak bu kredi anlaşmasının bizler de bir an önce hayata geçmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük ise yaptığı konuşmada; “JICA ile İlbank arasında 10 yıldır yürütülmekte olan başarılı iş birliği sayesinde, ülkemizdeki uluslararası finansman için uygun olan projeler hayata geçirilerek, özellikle atıksu, katı atık, yağmursuyu ve içmesuyu sektörlerinde büyük yatırımlara imza atılmıştır. JICA ile hazırlıkları tamamlanmak üzere olan yeni kredi paketi sayesinde, hali hazırda çalışılan altyapı sektörlerine afet riski önleme ve ulaşım gibi yeni sektörlerin eklenmesi Bankamız ve ülkemiz adına oldukça önem arz etmektedir.” dedi.

İller Bankası’nın, Uluslararası Finans Kuruluşlarından sağladığı finansman desteğinin yanı sıra, söz konusu kuruluşlardan edindiği bilgi birikimi ve deneyimin de son derece önemli olduğunu vurgulayan Büyük, “Yeni ek kredi paketinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.