Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • GENEL MÜDÜR BÜYÜK, DÜNYA BANKASI AVRUPA VE ORTA ASYA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA BÖLGE DİREKTÖRÜ SAYIN STEVEN N. SCHONBERGER VE HEYETİNİ AĞIRLADI
GENEL MÜDÜR BÜYÜK, DÜNYA BANKASI AVRUPA VE ORTA ASYA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA BÖLGE DİREKTÖRÜ SAYIN STEVEN N. SCHONBERGER VE HEYETİNİ AĞIRLADI
16-12-2021
A

İller Bankası Genel Müdürümüz Sayın Yusuf BÜYÜK, Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Sürdürülebilir Kalkınma Bölge Direktörü Sayın Steven N. SCHONBERGER ve heyetini Macunköy Tesisimizde ağırladı. Yapılan görüşmede Dünya Bankası ile devam etmekte olan uluslararası projelerimizin yanısıra İklim değişikliği ve afetle mücadele ile acil eylem konuları istişare edilerek, Türkiye gündemini yakından ilgilendiren bu sorunlar için yeni finansman fırsatları değerlendirildi.

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Sürdürülebilir Kalkınma Bölge Direktörü Sayın Steven N. SCHONBERGER, İller Bankası ile uluslararası standartlara uygun olarak yürütülen projelerde, projelerin çevreye olumsuz etkilerin en aza indirilmesinin ve sosyal faydasının en yüksek olacak şekilde tamamlanmasının gözetildiğini ve İller Bankası ekibinin de bu konuda büyük destek verdiğini belirtti. İller Bankası ile devam eden güçlü işbirliğinin daha da büyümesi ve derinleşmesi için Dünya Bankası olarak çalıştıklarını ifade etti.

İller Bankası Genel Müdürü Sayın Yusuf BÜYÜK ise yerel yönetimleri en iyi tanıyan kurumun İller Bankası olduğunu, ihtiyaçlara karşılık vermek için büyük bir özveri ile çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca 2006 yılından bugüne, birçok yerel yönetimin projesini Dünya Bankası ile hayata geçirmekten mutlu olduklarını söyledi. İklim değişikliği konusundaki hassasiyetlerini Sayın Steven ile iki yıl önce yaptıkları görüşmelerinde de belirttiğini ve bu konuyla ilgili olarak, Paris Anlaşması gereği Dünya Bankası’nın ülkemize sağlayacakları finansmanın yerel yönetimler bileşenine talip olduklarını belirtti. Bu yıl ülkemizde yaşanan felaketlerin de büyük ölçüde iklim değişikliğinden kaynaklandığını, İller Bankası olarak afetlerden zarar gören ve zarar görmesi muhtemel yerel yönetimler için afetle mücadele ve acil eylem kredi paketlerinin oluşturulmasının elzem olduğunu belirtti.

Genel Müdürümüz ayrıca Dünya Bankası ile sağlanan karşılıklı iyi niyetin ve güvenin artarak devam etmesini temenni ettiğini vurguladı.