Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • GENEL MÜDÜR BÜYÜK, AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ MEYER-LANDRUT İLE GÖRÜŞTÜ
GENEL MÜDÜR BÜYÜK, AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ MEYER-LANDRUT İLE GÖRÜŞTÜ
22-06-2021
A

GENEL MÜDÜR BÜYÜK, AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ MEYER-LANDRUT İLE GÖRÜŞTÜ

 

İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile bir araya gelerek, Büyükelçi’ye yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.

Avrupa Birliği’nin finansman desteği ile İlbank tarafından yürütülmekte olan projelerin de ele alındığı görüşmede, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük; “Avrupa Birliği ile İlbank arasında kurulmuş olan güçlü ve başarılı işbirliği sayesinde, ülkemizdeki uluslararası finansman için uygun olan projelerin hayata geçirilerek, çevresel altyapı sektörünün yanı sıra enerji, ulaşım, sıfır atık sektörlerinde de büyük yatırımların Bankamızca ülkemize kazandırılmasından mutluluk duymaktayız. Avrupa Yeşil Mutabakatı gereği, tüm uluslararası projelerimizde iklim değişikliği ile mücadele etmeyi ilke edindik, geleceği olan bir dünya yaratmak için uluslararası standartlarda projeler uygulayarak sürdürülebilir şehirler inşa etmek en önemli hedefimiz. Sizlerin desteğinin devam etmesi gelecekte daha çok projeye imza atmamız adına büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise konuşmasında “Göreve başladığım tarih itibariyle ülkedeki proje sahalarını gezdim, destek olduğumuz projelerin ne kadar önemli olduğunu, özellikle Suriyeli misafirlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde yerel yönetimlerin desteklenmesinin çok mühim olduğunu düşünüyorum. Türkiye ile Avrupa Birliği’nin işbirliği, son yıllarda tüm dünyanın “her şeyi daha yeşil” yapma eğilimi açısından çok önemli. Finansman desteklerinin kullanılırken yerel yönetimlerin ihtiyaçlarının önceliklendirilebilmesi çok önemli ve İlbank yerel yönetimler ile ilişkileri sayesinde bu konuda çok başarılı” şeklinde konuştu.

İller Bankası’nın IPA-III finansman paketine yönelik “Karma Finansman Modeli (Blending)” üzerinde yapmış olduğu strateji çalışmasını Sayın Büyükelçi’ye sunan Genel Müdür Yusuf Büyük, İlbank olarak kaynakların en etkin şekilde kullanılması için yerel yönetimlere yönelik sektör ve finansman çeşitliliğini arttıracak çalışmalara devam ettiklerini belirtti.