Faaliyetler

ÇEVREM SENSİN PROJELERİ DEVAM EDİYOR
28-02-2017
A

İlbank, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülebilir yaşam değerlerine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen “Çevrem Sensin” projelerinde stant açmaya devam ediyor.

21 Şubat'ta Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yer alan İlbank, çevre bilinci ve farkındalık konusunda katılımcılara bilgi vererek projeye katkı sağladı.

Fuara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu, Konya Vali Yardımcısı Fazıl Akgün, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, İlbank Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Yusuf Hakan Bektaş, Konya Bölge Müdürü Kemal Kaya, Tapu ve Kadastro Konya Bölge Müdürlüğü Vekili Kenan Çiftçi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü ve İlbank personeli ile sivil toplum örgütü ve Konya’daki ilköğretim okullarından öğrenciler katılım sağladı.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Müsteşar Refik Tuzcuoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, hava kirliliğinden atık yönetimine, su kaynaklarının temizliğinden tasarrufuna kadar birçok konu hakkında farkındalık oluşturmak için çalışma başlattığını belirtti.

Tuzcuoğlu konuşmasında “Çevrem Sensin adı ile bir dizi program tertip ettik. 10 büyük şehirde ‘Çevrem Sensin’ etkinliğini gerçekleştireceğiz. Bunlardan bir tanesi de Konya oldu. Konya’da yapmazsak içimize sinmezdi, o yüzden Konya’yı da listemizde bulundurduk. Sonra Konya Büyükşehir Belediyemiz ile irtibatımız oldu. O irtibatın neticesinde sağ olsunlar Büyükşehir Belediyemiz ev sahipliği yapmış oldu. Birlikte böyle bir programı hayata geçirmiş olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim” dedi. Çevre konusunda duyarlı olunması gerektiğini belirten Tuzcuoğlu “Gökyüzünü ve dağları görebilen gençliğin dünya ile ilgili bakış açısı, ufku çok daha derin olur. Dolayısıyla madem ki, çevre bizi etkiliyor o halde çevreyle alakalı bizim daha hassas olmamız gerekiyor. Biz çevreyle ilgili çok güzel işler ortaya koymak zorundayız. Bu iş lafla olacak bir şey değil. Eserlerle olacak bir şey. Güzel birtakım çalışmaları hayata geçirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Çevrenin insanlığa emanet olduğu şuuruyla hareket edilmesi gerektiğine işaret eden Tuzcuoğlu, şunları kaydetti:

"Kalkınacağız, büyüyeceğiz ve ekonomik olarak ilerleyeceğiz. Kirlilik artmadan büyümek ve kalkınmak mümkündür. Allah insanlara, yarattıkları mahluklar aracılığıyla örnek veriyor. Arı çiçeğin özünü alıyor, ondan bal yapıyor, çiçek asla tahrip olmuyor. Teknoloji, sanayi, büyüme ve ilerlemekle ilgili tercih edeceğimiz metot, arının usulü olacak. Yani çiçeğin özünü alacağız, bal yapacağız ama çiçek ve doğa tahrip olmayacak. Bu mümkün mü? Mümkün. Türkiye çevre temizliği konusunda iyi bir noktadadır. Dünyayı en az kirleten ülkelerden biri Türkiye'dir. Bize çevreyle ilgili hassasiyetler noktasında birtakım dayatmalarda bulunan bazı ülkeler, bizzat kendileri dünyayı en çok kirleten ülkelerdir."

Konuşmaların ardından, programa katkı sağlayan okulların öğrenci ve yöneticilerine çeşitli ödüller verildi. “Çevrem Sensin” projesinin özellikle çocuklar tarafından da sahiplenilmesi ve benimsenmesi için Dünya’nın çöl haline geldiği ve insanların uzay gemisine binip başka bir gezegene kaçmasını konu alan Nuh'un Uzay Gemisi isimli tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi.

İlbank standına yoğun ilginin olduğu ve üst düzey bürokratların ziyarette bulunduğu etkinlikte, Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile Konya Bölge Müdürlüğü’nden uzman personel görev alarak Banka faaliyetleri hakkında fuar ziyaretçilerine bilgi verdi.