Faaliyetler

  • ANASAYFA
  • Haberler
  • BAKAN ÖZHASEKİ İLBANK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI
BAKAN ÖZHASEKİ İLBANK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI
14-04-2017
A

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İlbank Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı. Kayseri'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Özhaseki "İlbank'ın özkaynak büyüklüğü kalkınma ve yatırım bankaları arasında kullandırdığı fonlar itibariyle birinci sırada yer almaktadır." dedi.

Yerel yönetimlerin kredi ve proje taleplerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, birçok küçük belediyenin imar, harita, jeoteknik, kent bilgi sistemi ve üst yapıyla ilgili çalışmalarına proje desteği verdiklerini belirterek, "İller Bankası yerel yönetimlerin anası konumundadır. Onların her ihtiyacını karşılayan, daraldıklarında yardıma koşan ve hızır gibi yetişen bir banka konumunda." dedi. Özhaseki İller Bankası'nın sermayesinin 18 Milyar TL civarında olduğunu söyledi.

 Türkiye'de büyük küçük 1397 belediye ve aynı zamanda il özel idareleri bulunduğunu ifade eden Özhaseki, "Bizim verdiğimiz kredilerin faiz miktarları piyasadan çok düşük olduğu için belediyeler de haliyle bizden kredi almak için zorluyor. Kredi kullandırdığımız gibi yurt dışından bulduğumuz bazı kaynakları da uzun vadeli çok düşük faizle belediyelerin emrine veriyoruz." diye konuştu. Özhaseki, İller Bankası'nın, bankacılık faaliyetini sürdürürken belediyeler için danışmanlık hizmeti de verdiğini dile getirdi. Her belediyenin büyükşehir belediyeleri gibi güçlü ekipman ve imkanlara sahip olmadığını vurgulayan Özhaseki, "Birçok küçük belediyenin imar, harita, jeoteknik çalışmalarına, kent bilgi sistemiyle ve üst yapıyla ilgili çalışmalarına proje desteği veriyoruz. İlbank son dönemde yaptığı ataklarla dikkat çekiyor. Güneydoğuda teröristler tarafından yakılan, yıkılan yerlerin alt yapısına girmiş vaziyete. 2 yıldır süren sert mücadeleyi Türk milleti biliyor. Aynı zamanda onların kullanacakları bazı kredileri de biz temin ediyoruz. Yıllık 10-11 Milyar TL civarında kredi tahsis ediyoruz. Birinci müşterimiz yerel yönetimlerimizdir. 1450 yerel yönetim birimine hizmet veriyoruz. Onların aylık ödeneklerini Ankara'dan biz gönderiyoruz. Ortalama yılda 25 Milyar TL civarında yerel yönetim birimlerine ödenek aktarıyoruz. Devletimiz her alanda görevini yerine getirmektedir. Devlet bölgede güçlü elini teröristlere vurdu. Katiller sürüsü çukurlara gömüldü. Devletimizin bir de şefkat eli var. O bölgelerde o kadar masum, o kadar kendi halinde yaşayan garip insan var ki, onlara da yardım elini uzatıyoruz. Alt yapılarını İller Bankası vasıtasıyla yapıyoruz, üst yapı çalışmaları için projeler oluşturuyoruz. İller Bankası ne kadar güçlü olursa belediyelere o kadar fon kullandırır, belediyeler de işlerini rahatça görmüş olur." dedi.

Özhaseki, İller Bankası'nın İstanbul Fikirtepe'de, İzmir Karabağlar'da yapılan kentsel dönüşümde artık birebir işin içine girdiğini kaydetti. Bundan sonra da İller Bankası'nın asli fonksiyonlarını yürüteceğini, aynı zamanda ihtiyaç duyulan her yerde elini taşın altına koyacağını anlatan Özhaseki, "Kayseri belediyeleri de İller Bankası'nın kaynaklarını en iyi kullananlar arasına girdi. İller Bankası'nın yakasını bırakmıyorlar, bırakmasınlar." dedi. Bakan Özhaseki'nin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.